Українська
 
uah
грн

Альона Горбова: Мої роботи подобаються багатьом, і це - головна оцінка

5 Кві 2013
7


Альона Горбова ([u1296]) - наочний приклад того, що можна знайти свій стиль навіть у настільки популярній і поширеній техніці, як в’язання гачком. Її роботи - прості і лаконічні, «смачні» і соковиті, вже знайшли свого покупця. Правда, сама майстриня стверджує: вона ще не перетворила своє рукоділля в чітко налагоджений бізнес.

Розкажіть про себе. Як давно ви займаєтеся рукоділлям?

За освітою я технолог по мікроелектроніці. Моя сім’я - чоловік і двоє діток.

У рукоділлі я пробувала себе з дитинства (макраме, вишивка), але більш за все прикипіла душею до в’язання гачком. На жаль, саме цій техніці мене ніхто не вчив, освоїла її завдяки безмежним можливостям інтернету.

Все почалося, як і у більшості молодих мам, з того, що за час перебування у декретній відпустці з’являється час і можливості створити щось своїми руками. Першим виробом саме в цій техніці стали слінгобуси для дочки. Спочатку одні, інші, а там асортимент почав розширюватися - панамки, сумочки...

В’яжу я в класичній техніці - короткий гачок, також часто використовую мотиви ірландського мережива.

Чому вас захопило саме в’язання гачком?

Подобається компактність інструменту і матеріалу - їх завжди можна взяти з собою і зайнятися улюбленою справою навіть у найменшому куточку))).

Які речі ви створюєте?
 
Створюю предмети для прикрашання інтер’єру на будь-яку святкову тематику, сувеніри, а також працюю над індивідуальними замовленнями.

Можливо багато хто відповість, що так зможуть самі, що техніка виконання не складна, але у кожної майстрині буде виходити по своєму. У мене виходить так, як бачите Ви. Мої роботи подобаються багатьом, а це головна оцінка для мене.



З якими матеріалами працюєте?

Перевагу віддаю тільки натуральним ниткам - бавовна, бамбук, льон, з ними приємніше працювати, і готові вироби виходять більш практичними. У бавовняних ниточок багато переваг, вони відрізняються багатою колірною насиченістю, мають гарні поглинаючі властивості, а для моїх виробів це один з основних критеріїв.

Що дає вам рукоділля?

На даний момент це більше хобі, ніж чіткий налагоджений бізнес. Звичайно, що тут говорити, я прагну до того, щоб розвиватися.

Як сім’я ставиться до вашого хобі? Близькі підключаються до творчого процесу?

Мені дуже пощастило, мій чоловік повністю мене підтримує, багато в чому допомагає, радить як краще представити і продати виріб. Саме завдяки його допомозі, я змогла відкрити свій сайт!

До речі, про сайт. Чи важко було створити свій ресурс?

Розробку сайту замовляли в компанії, особливих труднощів не виникло. Напевно, найскладніше було підібрати домен (він повинен легко запам’ятовуватися, викликати правильні асоціації з продаваним товаром, бути легким в написанні) і розробити дизайн сайту.

Скільки часу в день і на тиждень приділяєте роботі над сайтом? На що слід звернути увагу майстрам, які тільки планують відкривати свій сайт?

Важливий правильний підбір ключових слів-запитів, за якими буде здійснюватися просування сайту в пошукових системах, написання тексту з найбільшим описом товару, своєчасне оновлення товару, внесення новин і акцій, також дуже важлива підтримка сайту на сторінках різних соц. мереж і блогах про рукоділля.

Ви також нещодавно вперше брали участь у виставці - у київській HANDMADE-Expo. Поділіться досвідом та враженнями.

Так, на початку року проходила виставка рукоділля і я вирішила, що потрібно якось пробувати «заявляти про себе». Відвідуваність - величезна, в цілях прорекламувати свої роботи такі заходи дуже корисні. Для залучення погляду відвідувачів на виставці важливо яскраво і привабливо оформити свій стенд. Думаю, що зупинятися не буду, обов’язково буду продовжувати участь у виставках і ярмарках.



Розкажіть, будь ласка, про ваші рукодільних планах. Ким ви бачите себе через рік? Через 5-10 років?

Плани, як у будь-якого майстра, в першу чергу - творити нові вироби, пробувати нові матеріали. Планую в’язати серію декоративних килимків з бавовняного джгута, продовжувати працювати над удосконаленням техніки виконання, а також над тим, як краще і ефектніше піднести свої вироби.
Коментарі
UserNotExist
22 Кві 2013, 14:55
Чудові роботи, сам придбав декілька комплектів. Дуже задоволений якістю.
0
0
Відповісти
4 Тра 2013, 22:56
Чудесные работы! Такие сочные и чувствуется, что добротные и сделаны с душой!
0
0
Відповісти
5 Тра 2013, 15:34
Ваши работы сразу поднимают настроение,стоит только взглянуть на них))Поздравляю,вы дарите людям радость и тепло своей души!
0
0
Відповісти
20 Тра 2013, 21:44
Дякую всім за відгуки, дуже приємно!!
0
0
Відповісти
1 Чер 2013, 17:23
Очень вдохновляюсь вашими работами!!!
0
0
Відповісти
30 Вер 2013, 18:10
такие милые штучки создают в доме уют.
0
0
Відповісти
6 Сер 2015, 19:35
дуже круто!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку