Українська
 
uah
грн

Мистецтво створювати прикраси

15 Кві 2014


Кожна жінка творить свій образ з народження. Навіть маленькі дівчатка знають, що таке гарне плаття, туфельки, люблять прикрашати себе квіточками, стрічками, приміряють корону, вибирають сережки.

Матеріалу для створення прикрас в наш час так багато, що будь-яка жінка обов′язково знайде собі до душі саме те, що їй підходить. І за красою, і за фактурою, і навіть за перевагами фізіології (гіпоалергенність, наприклад).

Тому, при створенні прикрас грає роль не стільки техніка, скільки цілеспрямоване продумування матеріалу, який буде приємний, комфортний, якщо хочете, безпечний, для їх власниць.



5 переваг прикрас з ниток:

1. Надійність. У роботі з прикрасами я використовую міцні, досить надійні в плетінні (від 0.8 до 1.5 мм завтовшки) нитки. Через багаторазове переплетення ниток виходять багаторядові вузлики, що не розплетуться і надійно тримають бісер і намистини, міцніше морського вузла.

2. Стійкість (стабілізація) конструкції прикраси. Я знаю, що вироби з ниток не розсиплються, що не розкришаться і їх можна носити в будь-яку погоду, вони не злиняють під дощем. Можна не боятися, що при надяганні светра з комірцем щось відвалиться або деформується в сережках. Те ж саме відноситься і до постійного зіткнення із капюшоном під шиєю.

3. Легкість. Використання каменів, намистин, бісеру в сучасних прикрасах - це основа, адже вони створюють блиск, коштовність, вишуканість. А якщо до цього додати ще й метал (як каркас), то виходить досить великовагові прикраси. Я знаю у багатьох жінок дуже чутливі вушка (у тому числі і мої) і немає можливості носити важкі, хоча і деколи красиві сережки. Прикраси ж сплетені з ниток і бісеру - прекрасна альтернатива для тих, хто хоче носити довго і з задоволенням прекрасні і стильні сережки.

4. Мистецтво. Гнучкість в дизайні. Можна сплести (і, що важливо, розпустити і переплести заново) будь-яку хитромудру форму. Надати виробу такий вид, при якому легко впізнається образ квітки, листочка, зірки. Політ фантазії дозволяє творити абстрактні, і навіть об′ємні (з′являється якась скульптурність) прикраси.

5. Магія плетіння. Для мене плетіння, а це означає багато-багато разові рухи рук то вліво, то вправо, - схоже на чаклунство. Адже при такій роботі створюються, якщо хочете, вихрові потоки енергії, своєрідні торсіонні поля (від лат. Torsio - кручення). Кожен з нас, напевно, відчував містичність при фразі «плести нитку Долі» або спогаді казки, де розумниця Еліза сплела 12 сорочечок з кропиви і тим врятувала своїх братів, повернувши їм людську подобу.



І ще. Мудрість, якої мене вчить нитка:
- Все можна виправити
- Бути гнучкою
- Все підпорядковується задуму Творця
- Терпінню та стійкості в життєвих ситуаціях

Чого і вам бажаю! Нехай буде з вами Мудрість і Натхнення!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку