Українська
 
uah
грн

З чого складаються бальзами для губ?

17 Бер 2013


Всі бальзами являють собою поєднання восків, олій та активних речовин. Відповідно, властивості кожного засобу залежать від компонентів, що входять до його складу. Нижче коротко описані основні характеристики використовуваних мною інгредієнтів.



Віск бджолиний в своєму складі має більше 300 компонентів. Він має відмінні бактерицидні властивості, здатний пом′якшувати та зігрівати, а також забезпечувати оновлення клітин шкіри. Бджолиний віск повільно всмоктується, утворює на поверхні шкіри повітропроникну захисну плівку. Ця плівка запобігає зневодненню та старінню, робить губи ніжними, гладкими й еластичними.



Віск канделильский забезпечує ковзаючу консистенцію бальзаму, додає губам блиск, захищає від мікробів та відновлює пошкоджені клітини.



Олія ши (каріте) відома своїми відновлюючими властивостями. В Африці вона славиться як «золото жінок». Олія чудово зволожує, живить та захищає шкіру. Ідеально підходить для догляду за обвітреної шкірою, бореться з почервоніння та лущення при впливі екстремальних температур. Відновлює суху, потріскану, мляву шкіру, запобігає появі зморшок.



Масло какао легко вбирається, має приємний солодкий аромат шоколаду. Чудовий поживний, зволожуючий та пом′якшувальний засіб. Ефективно загоює тріщини та виразки на губах. Оберігає шкіру від обвітрювання, обмороження. Перешкоджає проникненню в організм через шкіру шкідливих речовин.



Вітамін Е (токоферолу ацетат) захищає та розгладжує шкіру, уповільнює процеси окислення в клітинах епідермісу, перешкоджає появі зморшок. Є природним консервантом для косметичних засобів.



Олія мигдалю - відмінно вбирається та швидко позбавляє від сухості, лущення, почервоніння та запалень. Вирівнює колір шкіри губ, розгладжує зморшки.

Ефірні олії надають бальзамам не тільки приємний аромат, але і суттєво впливають на уходових здібності кожного засобу:



Чайне дерево - один з найсильніших бактерицидних рослинних засобів. У нього дуже широке коло застосування, його додають в різні загоювальні та відновлюючі засоби. На губах олія чайного дерева швидко загоює ранки та тріщинки, лікує герпес та попереджає появу простуди. Єдиний мінус - не дуже приємний запах, але він швидко вивітрюється і на губах не відчувається. Дітям до 3 років протипоказано.



Лаванда - одна з ефірних олій, краще всього сприяюча регенерації клітин. Вона заспокоює роздратовану шкіру, розгладжує її, пом′якшує. При цьому олія лаванди універсальна - підходить для будь-якого типу шкіри та майже ніколи не викликає алергічних реакцій.



М′ята - потужна хвиля свіжості, яка приносить невелике збільшення об′єму губ за рахунок припливу крові. Після нанесення протягом декількох хвилин відчувається легке поколювання, яке потім проходить. Дарує легкий аромат м′ятних цукерок!



Міка косметична - барвник природного походження, використовується в натуральній косметиці. Отримують міку із слюди, яка є мінеральним кремнеземом, що залягає як первинна складова граніту. Камінь перетирають до стану порошку і змішують з іншими компонентами для створення косметичного засобу.



Смаковий ароматизатор - харчова добавка, яка використовується в кондитерській промисловості для додання заданого запаху продуктам. Бальзамам він додає смачного аромату, при цьому нешкідливий для губ та шлунка.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку