Українська
 
uah
грн

Як обрати якісну вальдорфську ляльку?

19 Чер 2013


Наведу тут ознаки, за якими можна візуально визначити, якісний перед вами виріб чи ні. Адже ціна ляльки, як правило, висока, і припускає дуже високу якість виконання.

Адже вальдорфська лялька - насамперед ігрова лялька, і вона прослужить дитині в грі не менше 5-7 років - за умови, що технологія пошиття суворо дотримана.

Отже, в чому ж особливості якісної вальдорфської ляльки?

1. Як і в справжньому людському тілі, для створення гармонійної фігури в ляльці дуже важливо дотримуватися всіх природних пропорцій. Пропорції розраховуються виходячи з розміру голови, який умовно приймається за одиницю. Тоді тулуб від шиї до п’ят - це 3 голови. При цьому довжина ніг така ж, як і висота тулуба. Ніжки-ручки не повинні бути худенькими, весь вигляд ляльки повинен справляти враження здорового малюка.

2. Набивка всіх частин тіла повинна бути рівномірною, без горбів і ямок, голова набивається дуже міцно, тіло - трохи м’якше, але пружне і без грудок. Хоч це і ганчір’яна лялька, вона зовсім не м’яка і безформна! Навіть якщо дитина випадково сяде на лялечку - набивання не дозволить їй деформуватися.



3. Голова тримається рівно і міцно, не бовтається, не нахиляється з боку в бік під власною вагою - це дуже важливо.

4. Спинку лялька тримає рівно, не горбиться і не випинає живіт, постава повинна бути пряма.

5. Набивка рук рівномірна, дозволяє плавно опустити їх з боків, лише трохи відхиляючись вгору; вони не стирчать в сторони як крила у птахів. Ноги пришиті так, що лялька може легко і вільно сісти. Однак в місці стиковки тулуба і кінцівок не повинно бути порожнеч.



6. У ляльки повинна проглядатися шия, голова не росте прямо з плечей!

7. Всі деталі дуже щільно і рівномірно обтягнуті трикотажем, він не морщиться і не утворює ніде ніяких складок - якщо, звичайно, це не старечі зморшки:)

8. Кількість видимих ​​швів мінімальне, всі шви заховані і непомітні. Дірки і випирають через трикотаж шви і складки не допустимі.



9. Волосся повинно бути м’яким, натурального кольору.
Дитині має бути приємно гладити ляльку по голові. Пришито воно повинно бути рівномірно, «шкіра» голови не повинна просвічуватися крізь волосся.

Якщо всі ці ключові моменти дотримуються майстром - перед Вами дійсно якісний виріб, який прослужить Вашій дитині довгі роки, така іграшка стане особливою для вашого малюка.

Вдалих Вам покупок!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку