Українська
 
uah
грн

Про металеві основи

12 Лип 2013
Доброго часу доби, шановні майстри та покупці!

Власне спонукало мене написати цю невелику статтю маса питань, які я отримую від вас по металевих основах для браслетів, обручів і, особливо, з основ для кольє.
Для початку хотіла б познайомити вас з видами основ та їх перевагами.



Основи для браслетів.

Для кожної рукодільниці не є секретом, що виготовлення браслетів одне з найбільш проблемних місць за різниці розмірів рук. У деяких випадках виручають подовжують ланцюжка, проте не у всіх видах браслетів їх використання доречно і красиво. Виходом в даному випадку стає виготовлення браслета на жорсткій металевій основі.
Основа не тільки дозволяє обійтися без застібки і підігнути браслет під форму руки, але і служить каркасом, завдяки якому ваша вишивка буде лежати рівно.
Різноманітність форм основ дозволяє створювати браслети практично будь-якої форми.



Основи для кольє.

У кольє без застібки не обійтися. Але при використанні основи знову ж отримуємо хорошу жорстку підкладку під вишивку. Плюс отвори для кріплення фурнітури, що дає впевненість що вишивка не постраждає при сильному ривку.



Основи для обручів (обідків).

Тут і зовсім багато слів не потрібно. Можна зашивати повністю, можна частково, створювати об’ємні і фігурні елементи, підгинати під потрібну форму.

Ну і наводжу відповіді на найпоширеніші запитання з приводу основ.

1. Чи справді ці основи виготовляються вручну?

Так, дійсно. Багато покупців безпосередньо спілкувалися з майстром, який ці основи виготовляє, отримували основи, виготовлені ним за індивідуальними замовленнями.

2. Чи можливо виготовлення основ під замовлення?

Так, можливо. Однак звертаю вашу увагу на те, що (крім найпростіших прямокутних основ для браслетів, при які ви просто вказуєте потрібні вам розміри) для виготовлення потрібен креслення. Чи не фото з Інтернет-магазину, що не фото готової роботи з потрібною основою, а саме креслення, з вказівкою всіх розмірів.
Чому саме так? Все досить просто: просто фото плюс прикидки майстра одно бачення майстра; фото плюс ваші розміри дає абсолютно інший результат, ніж зображено на фото.

І чи треба повторити, що всі виміри ви робите самі для себе. Якщо довжина основи запрошені 15 см замість стандартних 16, то після того як майстер відріже цей «зайвий» сантиметр його неможливо повернути назад. Тому перевіряємо і ще раз перевіряємо.

3. «Мені, будь ласка, основу для кольє (браслета, обруча) стандартну (універсальну)».

Шановні мої покупці, це приблизно як просити одяг універсального розміру. Якщо у вас є якісь сумніви в правильності вибору - це вирішується досить легко. Заміряє окружність шиї (руки, голови), додаєте до цього бажану ширину (якщо вона одна по всій довжині, або декілька параметрів) - і майстер робить вам паперову викрійку вашої основи. Далі ви отримуєте її листом (за невелику плату) і визначаєтесь чи все так, як вам потрібно, або потрібно щось додати або відняти. Після чого основи можна вже вирізати з металу.

Вдалих вам покупок!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку