Українська
 
uah
грн

«Одяг сили»

10 Лют 2016
Українські вишиванки вражають символізмом. Здавна вважалось, що символи-обереги, поширені на вишивках, призначені захищати свого власника, приносити удачу, попереджати про небезпеку, поліпшувати стан здоров′я. Обереги призначені для того, щоб побудувати міцний захист свого власника від небезпеки, захистити його, перетворити його на невидимого, а тому невразливого.

Особливого значення в нашому житті набувають вишиті символи-обереги на сучасному одязі, адже вишивка - це уже не стільки традиція, скільки модна тенденція.



Чи в кожного українця в домі зараз традиційна вишиванка? Чи часто ми одягаємо такий одяг? Певно, ні. Вишиванка стала ритуальним одягом, який носити щодня буде не кожен.



Я росла в сім’ї де шанували традиції. Квартира майоріла вишитими рушниками і серветками, бо мама гарно вишивала хрестиком. Я, звичайно ж, мала свою вишиту сорочечку, але от біда - не часто її можна було одягнути! Це була перша «проблемка», яку я почала вирішувати «по-своєму», коли звичайний, повсякденний одяг стала прикрашати вишитими власноруч візерунками. Тоді я вперше зрозуміла, що таке «ОДЯГ СИЛИ» і що таке справжній «ОБЕРІГ». В такому одязі не страшні хвороби, а удача підстерігає тебе на кожному кроці! Такий одяг надає власникові впевненості у собі, а буденність набуває нових барв.



Дивно, але коли мій чоловік одягав звичайну теніску з вишитим мною візерунком, то помічав, що у нього саме в цей день справи ідуть набагато краще, а молодший син каже, що у вишиванці йому завжди щастить на гарні оцінки у школі. Так «одяг сили» (я називаю його тільки так) увійшов в наше життя. Прикрашені вишивкою кофтинки, блузи, чоловічі сорочки та теніски, сумочки та гаманці - ось той арсенал, який і надалі буде наповнювати наш гардероб. З «одягом сили» життєві негаразди залишаються осторонь - факт перевірений власним досвідом.

Це справді працює! Спробуйте і ви.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку