Українська
 
uah
грн

«Писанка-Зернівка»

7 Кві 2014


Великдень – найважливіше свято року. Великоднє привітання – «Христос Воскрес!». З цими словами люди дарують один одному червоні фарбовані яйця. Яйце – це загальнолюдський символ життя, весни, сонця. В Україні яйця, які фарбують, називаються крашанками, а які розписують – писанками. Не можна уявити Великдень без Паски, крашанки, писанки. Тож не забуваймо і ми своїх звичаїв та воскресімо душу нашої неньки - України.



В цій статті, я хочу розповісти, про таку не відокремну частинку Великодня, як пасхальне яйце. Але не про ті які ми кожного року фарбуємо та розмальовуємо, а про ті, історія яких походила в далеку давнину, одночасно з традиційною, всіма відомою мальованкою, трав’янкою, писанкою, білою писанкою, походить і історія Писанки-Зернівки.



Загалом, Зернівка має не меншу історичну значимість ніж інші символи цього самого чистого та доброго свята року - Великодня. Ще в давнину, наші предки слов′яни створювали, свого роду обереги, розписуючи яйця на переддні свята. Головною відмінністю та перевагою Писанки-Зернівки являється те, що в поєднані з досить могутніми та сильними слов′янськими символами, насіння, яке являється символом добробуту, родючості, чистоти, надає їм ще більшої могутності. Їх робили за допомогою викладування насіння різних культур на видуті яйця або вирізані деревні основи. Кріпились вони на збитій яєчний білок, також могли покривати їх лаком виготовленим з олійних культур, таких як льон.

В минулому всі підготування мали проходити в доброму настрої, тому що вся енергетика майстра передається виробу як позитивна так і негативна, які б не були могутні символи їм потрібна енергетична зарядка, яку вони потім будуть випромінювати.

Всі наші роботи ми намагаємося виготовляти наближено до витоків, але не все вдається повторити. З плином часу з′явилися нові технології, наприклад використовуємо станки для дерева, клей, та лаки, але основа - позитивна енергія, є не від′ємною та без неї не робиться жодного вибору і це головне.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку