Українська
 
uah
грн

Як вибрати постільну білизну?

13 Тра 2020
У зручному ліжку – здоровий сон: як обрати ідеальну постільну білизну?

БЯЗЬ ЧИ САТИН?

Обидва матеріали – бязь і сатин – відносяться до бавовняних тканин, що не заважає їм кардинально відрізнятись одна від одної. Бязь, на відміну від багатьох інших тканин, більш екологічна, краще вбирає піт та пропускає повітря. ця тканина добре підійде для дитини. Ще однією її перевагою є вартість – бязь відноситься до категорії бюджетних, але дуже якісних матеріалів.

Сатин відрізняється від бязі переплетінням ниток, й за виглядом та на дотик нагадує шовк: такий же гладенький, ніжний і легкий. Переваги сатину криються в тому, що він майже не мнеться, має високий рівень стійкості до зношування та навіть після двох сотень прань виглядає як новий.

РАНФОРС

Ранфорс – натуральна тканина з бавовни. Якщо порівнювати ранфорс з бяззю, переваги будуть на боці першого, ранфорс більш термостійкий, що полегшує його прання.

В цілому ранфорс можна назвати тканиною високої якості: він міцний, зносостійкий та довговічний, що робить його дорожчим, ніж низка інших тканин, наприклад: бязь.

ПЕРКАЛЬ І ПОПЛІН?

Важливим аргументом на користь перкалю для домогосподарок стане той факт, що перкаль, на відміну від попліна, практично не мнеться, а це означає, що на догляд за постільною білизною з цієї тканини буде витрачатися менше часу. Єдиний плюс попліну в порівнянні з перкалем – менша вартість, зумовлена більш низькою якістю.

З БАМБУКУ

В основі тканини з бамбуку – бамбукове волокно, перероблене хімічним чи більш дорогим, механічним засобом. У більшості випадків бамбук – не єдиний інгредієнт в складі тканини, часто виробники додають домішки з бавовни, шовку чи, іноді, синтетичних матеріалів.

Єдиним мінусом бамбукової тканини є те, що вона легко мнеться й потребує делікатного прання на низьких обертах.

З ШОВКУ

Головні переваги шовку – його екологічність, гладенька, приємна до тіла текстура, гіпоалергенність, високий рівень повітропроникності. Шовк також добре вбирає вологу, не пересушуючи при цьому шкіру, в період спеки дарує прохолоду, а під час холодів – зігріває. За рівнем міцності шовк не поступається бавовняним тканинам, а найнезвичайнішою його особливістю є вміст в тканині протеїну фіброїну, який при стиканні зі шкірою уповільнює процес її старіння.

Які недоліки є у шовка? Їх не дуже багато.

1 мінус – ціна: шовк відноситься до категорії коштовних тканин, тому зекономити на ньому не вийде. Але даний матеріал відрізняється такою високою якістю, що повністю виправдовує свою вартість.

2 мінус криється в примхливості тканини – шовк потребує грунтовного догляду та суворого дотримання правил експлуатації.

3 мінус легко попередити: шовк відрізняється підвищеною еластичністю й добре ковзає, тому найвдалішим варіантом для купівлі стане простирадло на ризинці.

ЯКУ ПОСТІЛЬНУ БІЛИЗНУ КРАЩЕ НЕ КУПЛЯТИ

Постільна білизна повинна бути натуральною на 100%, тому не купляйте білизну, у складі якої присутні синтетичні матеріали.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку