Українська
 
uah
грн

Реальні причини, чому волосся ′не хоче′ рости. ЧАСТИНА 1 з 4

14 Вер 2020
Доброго дня, розберемо реальні причини чому волосся не хоче рости, а також чи можна збільшити густоту волосся, розбудити сплячі фолікули, позбавитися від кінчиків, що січуться, і детально розберемо причини ламкості волосся

На просторах інтернету можна зустріти сотні сторінок з рецептами для розв′язання проблеми росту і довжини волосся. В основному йдеться про маски що розігрівають, які дозволяють прискорити ріст волосся за рахунок посилення кровотоку, але такі рецепти допомагають далеко не всім. Далі по тексту буде зрозуміло чому так.

Переходимо до причин, чому волосся не росте. Таких причин всього три:

Перша причина - волосся досягло своєї генетичної довжини;

Друга - уповільнення росту із-за нестачі поживних речовин;

І Третя причина - обламування посічених кінчиків волосся, тому приріст не відчувається.

А тепер за порядком, що таке генетична довжина волосся?

Волосся, як ви знаєте, росте циклами, які мають три фази : фаза зростання, фаза деградації та фаза відпочинку.

Термінологія може трохи відрізнятися, але сенс думаю зрозумілий. Я навмисно не вживаю назв, анаген, катаген і телоген, оскільки вони не зовсім інформативні, це як діагнози в медицині, нічого не зрозуміло, але звучить солідно :-)

Ці три фази входять в один цикл і у кінці кожного циклу волосся ОБОВ′ЯЗКОВО випадає і на цьому місці, через якийсь час починає рости новий волос.

Тривалість фази зростання, як і густина волосся, для кожного поняття індивідуальне і закладено генетично. Для когось це період може триває два роки, може чотири, а для когось 8 років і якщо ми візьмемо середню швидкість росту волосся приблизно 13-15 см в рік, то отримаємо, що у когось генетична довжина максимум 30 см, а у когось майже півтора метра.

Та і це при середній швидкості росту волосся, варіанти коса до підлоги та в руку завтовшки, це генетичні особливості конкретної людини.

Я це все до чого розповідаю, на сьогодні реального способу, рецепту і тим більше косметичного засобу, який дозволив би збільшити тривалість фази зростання волоса. Не існує! Тобто простими словами, якщо у Вас довжина волосся завжди зростала до 30 см, то відростити довжину в 50-60 см немає можливості, щоб ви за ′чарівні′ бальзами або шампуні не купували. Теж саме стосується і густоти волосся, тобто розбудити сплячі фолікули теж не представляється можливим.

Проблему, генетичної довжини, тобто простими словами короткого періоду зростання волосся, можна погіршити недоліком поживних речовин, необхідних для зростання, а також відсутністю спеціального догляду за волоссям.

Плавно переходимо до другої причини у другій частині статті Реальні причини, чому волосся ′не хоче′ рости. ЧАСТИНА 2 з 4

Або можна подивитися відео
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку