Українська
 
uah
грн

Реальні причини, чому волосся ′не хоче′ рости. ЧАСТИНА 3 з 4

14 Вер 2020
Тепер про вплив фарбування на ламкість волосся. При використанні недорогих фарб, у тому числі натуральних, таких як хна. Занадто великі частинки пігменту застряють між лусочками кутикули й не дають їм щільно лягти назад. Схожий ефект можна спостерігати після купання в морі, волосся висихає і кристали солі, які застряглі між частинами кутикули роблять волосся абсолютно некерованим

Також буває, що побутова фарба часто містить високий відсоток перекису або аміаку, що призводить до виділення більшої кількості тепла, чим треба, в результаті кутикула розкривається занадто швидко і відбувається пошкодження оболонки та внутрішньої частини волоса. В результаті волосся виглядає сухим і у нього відсутній блиск.

З професійними барвниками теж не все просто. Необхідно взяти потрібний відсоток оксиду, точно дотримуватися інструкції та часу витримки, а не...

′ Візьмемо про всяк випадок вище, раптом не профарбується або залишимо на довше, щоб напевно′: -)

Йдемо далі, відсутність доглядових засобів для волосся, точніше відсутність комплексного підходу у використанні цих засобів або надмірному захопленні ними, тобто для посилення ефекту тримати засіб на волоссі набагато довше встановленого часу.

Спеціальні маски, бальзами та кондиціонери залежно від складу або відновлюють, точніше латають проблемні місця або покривають волосся спеціальною плівкою, що захищає їх від зовнішніх дій. Але старатися і переборщувати з ними зовсім не треба. Якщо це кондиціонер з силіконами завдання якого, створення плівки на поверхні волоса, то тримати його на волоссі довше за необхідне, просто не має сенсу, від цього не буде ні холодно, ні спекотно. У випадку з масками й бальзамами, ситуація трохи інша, вони мають зазвичай слабокисле середовище необхідне для приведення pH волосся до нормального рівня. Якщо їх залишити на голові, припустимо на ніч, ну для посилення ефекту, то це вже буде зовсім не корисна тривала дія кислотного середовища на волосся.

Також напевно варто згадати саморобні маски, тобто коли використовують їжу як засіб по догляду за волоссям. Кефір, лимон, різні алкогольні напої, яйця та інші харчові продукти. Маски з їх використанням мають непередбачуваний рівень pH і такий же важко передбачуваний ефект.

І остання причина це самостійна стрижка вдома, тим що є або стрижка у перукаря, який використовує неякісні ножиці в роботі. Хороший інструмент робить, рівний зріз, а неякісний із за того, що він швидко стає тупим, здебільшого ламає волосся, перетворюючи кінчики на мочалку і можливо тому ви ніяк не можете позбавитися від кінчиків, що січуться.

Продовження читаємо в ЧАСТИНІ 4
Реальні причини, чому волосся ′не хоче′ рости. ЧАСТИНА 4 з 4
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку