Українська
 
uah
грн

Чи зволожується шкіра зовні? ЧАСТИНА 2 з 2

22 Лют 2021
Це відбувається тому що верхній шар шкіри висох настільки, що не може більше триматися разом.

Приблизно теж саме відбувається і при обмороженні відкритих ділянок тіла взимку - це теж опік. Тому рекомендують або прикривати шкіру одягом, або мастити її поживним/жирним кремом.

Також можна згадати хімічний пілінг. Вибираєте кислоту, її концентрацію і час витримки, що дозволяє регулювати глибину хімічного опіку шкіри. Згодом зневоднена шкіра також лущиться й облазитиме.

Також по сонячному опіку, якщо він сильний, то трансепідермальна втрата вологи може вирости в 5-10 разів, тобто згадані 300 г води, перетворюються на 2-3 літри на добу, а подібне збезводнення загрожує здоров′ю. Збезводнення навіть інтенсивне ми можемо відчути тільки побічно, за рахунок погіршення самопочуття.

Повернемося до нашого другого питання.

Яка вода все-таки краще для використання у кремі?

Відповідь я сподіваюся зрозуміла, абсолютно неважливо ЯКА вода використовується, тому що ті 200-300 мл крему для тіла, яких купили на місяць - це можна сказати крапля у морі тієї вологи, яка потрібна шкірі для зволоження.

Тобто переплачувати за косметику з термальною водою, яка по суті своїй є мінеральною водою, як в магазині або за воду зі специфічними властивостями абсолютно того не коштує, тим більше вона глибоко і не проникає.

Виникає питання, а навіщо тоді все ось це? Навіщо потрібний крем? Ми ж відчуваємо при нанесенні, що шкіра стає м′якою, гладкою та зволоженою.

Крем - це допомога шкірі при зміні зовнішніх умов, вологості та температури, ну або з віком. Завдання будь-якого крему, неважливо зволожувальний він або поживний, це створення захисної плівки, що зменшує трансепідермальну втрату вологи, так званий оклюзійний ефект.

Скоротивши втрати вологи ми зволожуємо шкіру.

Іноді в рекламі виробники називають це тим, що крем має пролонгований ефект зволоження, а все тому що відразу і швидко, природним чином вона зволожитися не може.

Для цього до складу крему входять компоненти які утримують вологу (гліцерин, пантенол, гіалуронка і тому подібне), які й забезпечують ефект миттєвого зволоження.

Олії, емоленти та жирні спирти, що містяться в кремі окрім створення оклюзійної плівки, також заповнюють нерівності шкіри, чим згладжують її поверхню.

Про пептиди та інші активи в кремі думаю буде інша стаття :-)

На цьому все. Дякую, що дочитали до кінця. До нових зустрічей.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку