Українська
 
uah
грн

Про термін придатності і зберігання мила з нуля.

24 Бер 2021


Через те, що мило з нуля не містить консервантів і виготовлено з натуральних інгредієнтів, які мають властивість псуватися, в наявності є тільки невеликі партії.
Основні фактори, які впливають на термін придатності і зберігання мила ручної роботи - це склад і спосіб приготування. В цілому мило може зберігатися від 6 місяців до декількох років. Це залежить від складу і терміну придатності олій, різних добавок, а також умов зберігання мила.
Загалом враховуються кілька показників, тому говорити про конкретні терміни складно. Мило з нуля найкраще використати протягом року. Після цього терміну воно не обов′язково зіпсується, але в ньому можуть відбутися зміни: наприклад, випарується аромат ефірних олій, може змінитись колір, також мило може деформуватися через висихання ... Це відбувається через контакт з повітрям.
Якщо мило зварене з олій, які швидко псуються, то термін придатності скорочується десь до 3 - 6 місяців. Про прогіркання олії свідчать жовті плями на милі. Хоча були випадки, коли мило, зварене з олій, які швидко прогіркають (соняшникової та кукурудзяної), пролежало понад 18 місяців без будь-яких ознак псування.
Якщо мило приїхало поштою, де воно кілька днів перебувало в пакетах і коробках, потрібно терміново дістати його і почати користуватися.
Мило, яке використовується, треба зберігати в мильниці зі стоком води і доступом повітря. Мило з нуля боїться води, тому його обов′язково потрібно просушувати між використаннями, інакше воно розмокає і перетворюється в безформений слиз.
До використання потрібно зберігати мило в сухому, прохолодному місці в упаковці, яка добре пропускає повітря (наприклад паперовій), далеко від сонячних променів і нагрівальних приладів. Висока вологість і температура сприяють зміні кольору і запаху вироба. Можливо, навіть його прогірканию. З часом ефірні олії випаровуються, запах стає менш помітним і це нормально.
Висновок. Не можна назвати конкретний термін придатності мила. Приблизно він становить один рік, протягом цього часу мило буде пахнути і зберігати початковий колір.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку