Українська
 
uah
грн

Жовто-блакитний: як це носити?

12 Сер 2021
Не тільки на День Незалежності варто одягати жовто-блакитне вбрання. Таке поєднання є стильним і дуже модним. Топові дизайнери рекомендують втілювати цю гаму у своїх образах як улітку, так і на початку осені. Але як краще поєднувати ці контрастні кольори?
Таємниці єднання
Сміливо одягайте жовтий одяг з блакитним візерунком або принтом. Блакитний фон з жовтим малюнком, до речі, виглядає не гірше. Таке рішення завжди буде вдалим.

Романтичний образ допоможуть створити пастельні відтінки жовтого у поєднанні з такими ж ніжними тонами блакитного. Але щоб він не вийшов занадто простим, надавайте перевагу фактурним тканинам, або прозорому шифону.

Сміливі люди, які не бояться яскравих кольорів, можуть не вагаючись одягати сонячно-жовті штани з темно-синім жакетом, чи навпаки. Додайте до цього капелюх у тон до штанів і вам позаздрить навіть Майкл Джексон... Позаздрив би...

Для експериментаторів-початківців прийнятним і гарним рішенням послугують сині джинси в поєднанні з жовтою футболкою. Для тотальної стильності накиньте на жовту футболку блакитну сорочку, чи синю джинсову куртку.

Якщо ж двох кольорів замало — додайте третій! Щоб з цього вийшло дещо дійсно стильне, третій колір має стосуватися лише аксесуарів, які підкреслять два основних кольори вбрання. У жовто-блакитний лук вдало вписуються аксесуари зеленого, помаранчевого та білого кольорів.
Окремої уваги варті жовто-блакитні прикраси. Їх краще підбирати до одягу синього, жовтого, зеленого, помаранчевого, білого забарвлень.

Вражаючі факти про кольори
Жовтий колір є одним з найдавніших ресурсів візуального мистецтва. Завдяки глині ще первісні люди могли використовувати жовтий колір у своїх малюнках. У стародавньому Китаї жовтий одяг дозволялося носити тільки представникам влади. Епоха Середньовіччя зробила це забарвлення символом в’язнів. Саме в жовтому одязі злочинці йшли на страту. Набагато пізніше фашисти змушували євреїв, полонених у концтабори, нашивати жовті зірки на свої роби. У 2009-му році сонячний колір стали завзято вводити у моду, як засіб боротьби зі світовою економічною кризою. Можливо, завдяки популярним смайликам жовтий сьогодні не асоціюється з ув’язненням, смертю та знущаннями.

Блакитний колір у стародавні та християнські часи вважався символом захисту вищих сил. Втім, цар Іван Грозний був переконаний, що всі блакитноокі люди є небезпечними та підступними. Про це історики дізналися з приватних листувань монарха.

У давньому Єгипті було модно малювати хвилясті лінії на ногах. Таким чином єгиптяни імітували наявність варикозу, який вважався хворобою еліти. Пізніше блакитними людьми називали осіб, схильних до замріяності та надмірного романтизму — такі собі діти небес. У 80-х рр. минулого століття радянські товариші стали називати «голубими» чоловіків з нетрадиційною сексуальною орієнтацією.

Автор: Юлія Мостова
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку