Українська
 
uah
грн

Ідеї ​​для декору взуття: еспадрильї, кеди, сліпер, балетки

22 Кві 2013


Нарешті настав час довгих прогулянок і, відповідно - легкого та зручного взуття. За останні кілька років крім улюблених усіма кедів і балеток з’явилися нові фаворити - сліпери та еспадрильї. Це зручне і практичне взуття, крім іншого, вкрай привабливе для хендмейдерів, адже його досить просто декорувати самостійно.




 
Еспадрильї - полотняні тапочки на плетеній підошві, які прийшли до нас із Середземномор’я. Добре виглядають з джинсами, легкими спідницями, сукнями. Еспадрильї часто бувають однотонними, а тканина, з якої вони пошиті, відмінно підходить для декорування. Наприклад - на неї добре буде лягає акрилова текстильна фарба, за допомогою якої можна нанести візерунок або кумедний малюнок. Для оформлення можна використовувати як вільний розпис, так і трафарет. Для останнього варіfнта, до речі, підійде фарба в балонах. Також еспадрильї добре виглядатимуть з вишивкою, причому підійде як малюнок гладдю, так і орнамент, вишитий хрестом. Органичніше, до речі, на еспадрильях виглядають етно-мотиви. Непогано буде виглядати і декор з намистин, бісеру або - морський варіант - дрібних черепашок.





Для полотняних кед підійде такий же декор, як і для еспадрильїв, однак у їх оформленні краще робити ставку не на етно-стиль, а на спортивні варіації. Дуже стильно виглядатимуть мотиви їх коміксів. Втім, цікаво виглядає еклектика - скажімо, аплікації з мережива.

Мереживні аплікації підійдуть і для апгрейду витончених сліперів (капців на низькому ходу з невеликим язичком) і балеток. Головне - вибрати хороший клей, який міцно закріпить декор.



Загалом, будь-якого роду аплікації (з тканини, шкіри) будуть доречні для декорування сліперів і балеток. З вишивкою і малюнком з даному випадку складніше, адже подібне взуття роблять зі шкіри або шкірозамінника, з якими не так легко працювати, як з текстилем. Хороший варіант - прикріпити до взуття заздалегідь декорований елемент (вишитий нитками або бісером, розмальований). Також на шкіру і кожзам можна наносити нескладний малюнок за допомогою балона і трафарету. Цікавий варіант - нанести малюнок за допомогою клею і блискіток, використовуючи, знову ж, трафарет, або оформивши таким чином, носок взувачки (просто обмежте область, яку будете декорувати, смужкою паперового скотчу).



Сліпер і балетки також стильно виглядають в поєднанні з об’ємним декором - різного роду бантами, невеликими помпонами, китицями, пряжками. Добре буде виглядати декор з намистин, паєток, гудзиків. Однак хіт останніх декількох сезонів - оформлення заклепками і шипами, які можна кріпити на носаки взуття, по краю задника, вздовж лінії шва. Загалом, клепки і шипи згодяться для декору будь-якого взуття - як уже згаданих кедів і еспадрильїв, так і чобіт, туфель на підборах і т.п.





Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку