Українська
 
uah
грн

Ідеї: як прикрасити сумку? Частина 1

20 Тра 2013
1


Декор сумок - благодатне поле для експериментів в хендмейді. Причому працювати можна з уже готовим аксесуаром, або створювати його з нуля. Це, до речі, зовсім не важко, якщо зупинитися на простому фасоні і акцентувати увагу на оформленням. Варіантів, насправді - не злічити, у тому числі:

  • Розпис





    Для розпису найкраще підходять полотняні торби, які дуже просто шиються. Виконати її можна по різному.



    • Вільний розпис - вимагає певних навичок у малюванні або, хоча б, зрисовуванні.


    • Трафарет - його можна зробити самостійно, або знайти картинку в інтернеті. До речі, стильно виглядають на сумках і ємні, короткі фрази.


    • Бризки - варіант для ледачих. Просто виберіть декілька кольорів фарби (не більш 4), наберіть її на пензель і розприскайте над сумкою. Замість акрилових фарб можна використовувати різнокольоровий лак для нігтів.




    Якщо треба прикрашати готову річ, то можна нанести потрібний мотив на окремий шматок тканини і пришити його потім на сумку (або приклеїти, залежно від матеріалу). Такий «фокус», до речі, підійде і для оформлення шкіряних сумок. Розфарбовану деталь можна пришивати зверху, або, навпаки - під основну тканину, яка в такому випадку буде виглядати як рамка для картинки. Загалом, ідея з декорованою вставкою підходить не тільки для розпису, а й для інших технік - вишивки, аплікації, гобелена.


  • Аплікація







    Аппликації на сумках - це тема за незліченною кількістю варіацій. Стилизація під печворк, веселі картинки або оригінальні написи, об′ємні мотиви, практична аплікація у вигляді кишень - всього не перелічити. Техніка аплікації дає простір фантазії не тільки по частині форм, вона дозволяє, крім іншого, грати на контрасті кольорів, візерунків і фактур. Ще один плюс - працювати можна з матеріалами, які є під рукою, залишками тканини, шкіри, мережива, тим самим заощаджуючи ресурси.

    Добре виглядає аплікація, допрацьована вишитими деталями, прикрашена бісером, паєтками - все це допомагає розставити акценти в композиції.


  • Декупаж







    Декупіювати можна як полотняні, так і шкіряні або дермантинові сумки. Це, до речі, хороша ідея для реанімації добротної, але заношеної речі, так як декупаж чудово виглядає в поєднанні з вінтажною фактурою.

    Варто пам′ятати, що декупажний декор - дуже виразний, тому сумка, на яку будуть наклеєні мотиви, не повинна бути перевантажена іншими деталями.

    Для декупажу на сумках підходять не тільки серветки, добре виглядатимуть вирізки з газет, журналів. Закріплювати деталі можна за допомогою звичайного акрилового лаку - його потрібно буде багато, щоб деталь для декору добре просочилася і закріпилася на поверхні. Потрібно стежити, щоб лак не вийшов за краї мотиву, інакше сумка буде виглядати неохайно. Акуратність в даному випадку, важлива як ніколи - мінімум недбалості і замість стильної речі вийде дитяча поробка.


    • Крім перерахованих вище, існує чимало інших варіaнтов стильного і ефектного оформлення сумок. Про них ми ще розповімо - стежте за публікаціями! А поки - надихайтеся фотографіями.



















Коментарі
29 Лип 2015, 16:55
прекрасная статья, спасибо!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку