Українська
 
uah
грн

Малюємо піском

20 Бер 2014
Малювання піском на склі останнім часом стало дуже популярним заняттям. Широку популярність в Росії цей спосіб малювання знайшов після знаменитого і зворушливого виступу Ксенії Симонової в передачі Хвилина Слави.


 
Існує величезна кількість незвичайних способів і технік малювання, але малювання піском - заворожує. Пісок - матеріал, який притягує до себе. Його сипкість приваблює і дітей, і дорослих. Згадайте пісочний годинник, хоч вони і створені для відліку часу, але як важко відірвати погляд від падаючих піщинок.

У вас ніколи не виникає питання чим зайняти дитину? Якщо у дворі є пісочниця. Приготування пасочок, викопування тунелів, спорудження замків - всі ці заняття улюблені малюками, тільки завдяки піску і його властивостями.
 
Фахівці педагоги-психологи стверджують, що пісок забирає негативну психічну енергію, а дотики до піску стабілізують емоційний стан.



Зараз вже розроблені і застосовуються спеціальні програми дитячої «пісочної терапії». У багатьох містах відкриваються студії малювання піском на склі, де на спеціальному столі зі скляною поверхнею і підсвічуванням відвідувачі мають можливість годинку-другу повозитися з піском. Відвідуючи заняття можна навчитися створювати не тільки піщані картини, а й анімаційні варіанти.

Дітям дуже корисно спілкуватися з піском і будь-якими сипучими матеріалами. Гра з піском це не тільки розвага для дитини, це розвиток тактильних відчуттів, дрібної моторики рук, мови, образного та просторового мислення, творчого потенціалу дитини.

Дуже корисне малювання піском гіперактивним дітям. Займаючись таким видом малювання, дитина заспокоюється, звільняється від «зайвої» енергії, вчитися краще розуміти себе, своїх друзів і батьків. Малювання піском дає дитині можливість зануритися в світ своїх вигадок, фантазій і уяви.

Особливо рекомендоване малювання піском дітям із затримками розвитку. Даний вид творчості стимулює прискорений розвиток і мислення, і мовлення дитини. Психологи пояснюють це тим, що при роботі з піском відбувається колосальна зміна образного і образно-логічного мислення дитини.



Сама текстура піску дає можливість для розвитку у дітей координації рухів рук, пальчиків під час малювання. Пересипання піску з долоньки в долоньку, захват піску в кулачок, вирівнювання піску на склі - всі ці рухи мимоволі впливають на розвиток дитини. Дітки розвивають спритність рук і пальчиків. А як ви знаєте дрібна моторика безпосередньо пов′язана з розвитком мови, тому всі логопеди рекомендують ігри з сипучими матеріалами.

Малювання піском на склі доступне дітям різного віку.
 
Малюки можуть створювати найпростіші малюнки, малюючи пальчиками по рівномірно насипаного шару. При тому, щоб змінити малюнок не потрібно ні гумки, ні нового аркуша, достатньо просто провести пальчиком по піску.


 
Більш старші хлопці зможуть створювати картини використовуючи техніку насипання піску для отримання піщаної картини.

Малювання піском на склі дуже приваблює підлітків. Олівці і фарби вже не актуальні у віці 12-15 років, а ось сучасне і креативне заняття - це те, що треба.
 
Обов\′язково спробуйте цей спосіб малювання. Сходіть з дитиною в студію малювання піском. Якщо такої у вашому місті немає, то спробуйте вдома. Для малювання піском на склі вам знадобиться тільки скляний стіл з підсвічуванням і пісок.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку