Українська
 
uah
грн

Про мандалу

8 Гру 2014
1


Мандала - це модель Всесвіту в мініатюрі, це універсальна модель людської свідомості і всіх космічних процесів. Озирніться - скільки навколо нагадувань про мандалу: квітка лотоса, колесо велосипеда, око, символ інь-янь, годинники, фрески готичних соборів, римський Колізей і буддистські храми Індії, архітектура яких підпорядкована правилам побудови мандали, сніжинка і формула води під мікроскопом, дитяча іграшка «Калейдоскоп», вишивка на рушниках наших бабусь, слов′янський символ коловрат, навіть Сонце - це велика вогняна мандала! Православні ікони «Всевидяче око» і «Неопалима купина» - це теж мандали!

Мандала - сакральний символ, який є у всіх культурах світу, вона не ображає нічиї релігійні почуття і не суперечить їм. «Мандала» в перекладі з санскриту - коло, куля, орбіта, кільце, територія, суспільство, колесо, всесвіт. Першими творцями мандал-оберегів під назвою «Ojo de Dios» - «Око Бога» вважаються мексиканські індіанці племені уічолі. Створюючи їх індіанці плели такі складні візерунки, по яких інший індіанець міг прочитати цілу історію.

Мандали або янтри плели також і наші слов′янські предки, як оберіг для немовлят і вішали над ліжечком або в будь-якому місці, куди в першу чергу падав погляд людини, що входить, і називали їх «Боже око».



В Тибеті і в Індії плетуть дивовижні красиві мандали - намка та тибетська решітка.

Як плетіння, так і споглядання мандали - глибокий медитативний процес, оскільки мандала - це магічний резонатор, який при спогляданні впливає на наші інформаційні біологічні поля через зорові і тактильні відчуття. Повісьте мандалу, яка вам сподобалася на стіну там, де ваш погляд буде часто з нею зустрічатися і помітите, як через час гармонізується простір, ситуації, як відгукнуться вібрації вашої душі на таємничий колірний круг.

Бажаю вам щастя, любові і радості!



Коментарі
28 Чер 2015, 22:11
Дуже цікава стаття!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку