Українська
 
uah
грн

Посріблена фурнітура: ілюзія чи реальність? Частина 1

12 Гру 2014
На просторах handmade-порталів нерідко можна зустріти прикраси з використанням так званої «посрібленої» фурнітури. Звучить дорого і якісно, але чим насправді є матеріал, за використання якого ми готові платити чималі гроші?



Для початку слід розібратися з першоджерелом - сріблом. Всім відомо, що це досить еластичний метал, що міститься в земній корі. І поки він лежить собі самородком в надрах нашої планети - має красивий сріблясто-білий колір. Але з часом, вступаючи в реакцію з повітрям, срібло починає тьмяніти. Це ж відбувається і при зайвій вологості, надмірному впливі ультрафіолету і т.д. Звичайно, відбувається цей процес протягом декількох років, а якщо срібло зберігати правильно - то його красу можна зберегти на кілька десятків років.

Однак зважаючи на свою пластичність чисте срібло непридатне для виготовлення прикрас, тому всі ювелірні вироби створюються з стерлінгового срібла - сплаву срібла, міді і цинку. А це значить що? Правильно! Через наявність в сплаві міді, процес потемніння відбуватиметься значно швидше. Природно, є певний набір рекомендацій щодо того, як доглядати за стерлінговим сріблом, засоби по догляду, послуги з чищення прикрас, однак дифузія все одно неминуча.



Посріблена ж фурнітура - це біжутерний сплав металів, вкритий тонким шаром срібла. Простіше кажучи - срібним пилом. А, всім відомо, чим тонше матеріал (будь-то метал, тканина або папір) - тим швидше він зношується. У нашому випадку - просто стирається. Природно, процес цей також не відбувається одномоментно, але з часом будь-яка, нехай навіть дорогуща вінтажно-американсько-посріблена фурнітура, все одно потемніє. Як, втім, і срібло.

Процес цей природний, очікуваний і, в принципі, нічим надприродним не є. Але чомусь склалося так, що прикраси в посрібленій фурнітурі нерідко коштують дорожче, ніж у згаданому вище стерлінговому сріблі.

Читати - Посріблена фурнітура: ілюзія чи реальність? Частина 2
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку