Українська
 
uah
грн

Чому ручна робота не може коштувати дешево? Частина 1.

9 Бер 2015
14
Скільки разів вам доводилося чути фрази: «Ручна робота? Та я на базарі точно таку ж куплю в три рази дешевше?!», «З чого зроблена? Та я сама таку ж зроблю!», «А чому ціна космічна? Ви що, роботи з іншої галактики возите?!». Я регулярно чую подібні фрази на кожному ярмарку. Такий невіглас наговорить купу гидоти для того, щоб самоствердитися на вас. Його краще поставити на місце, сказавши, що ви з радістю познайомитеся з його роботами, нехай дасть посилання на свій сайт і т. п. Він пробурчить щось невиразне і піде піймавши облизня.



Чому ручна робота не може коштувати дешево?

Все дуже просто:

1) Це ексклюзив. Другої такої копії, навіть, якщо робота робиться по одній викрійці, бути не може! Майстри не повторюються.

2) Майстри купляють тільки якісні товари для того, щоб виготовити виріб. А якість не може коштувати дешево.

3) Майстри ніколи не сідають творити в поганому настрої. Інакше тильди перетворяться в ляльки вуду, а картини та інші вироби принесуть у ваш будинок замість достатку, радості і естетичної насолоди - розбрат, сварки і почуття постійної незадоволеності чимось. Майстер в кожен виріб вкладає частинку душі, талант, натхнення і любов. І роботи виходять просто чудо!



4) Майстри не ставлять своєю метою бажання наживи! Вони продають гарний настрій і позитивні емоції. А це дорогого коштує!

5) Майстри часто працюють у дві-три зміни. Адже натхнення - процес неконтрольований. А праця повинна гідно оплачуватися.

6) Інструменти мають тенденцію ламатися. Деталі швейних машинок зношуються, клейові пістолети виходять з ладу, голочки для фільцевання ламаються і гнуться. Це все відноситься до статті Амортизація. Тому їх постійно доводиться докуповувати.



7) Власне, праця майстрів, які творять красу своїми руками, не може оцінюватися в 5 копійок. Ніхто не хоче отримувати гонорар у вигляді Спасибі! Круто! Вау!

Пам′ятайте, що скупий платить двічі!
 
Цінуйте свою працю, Майстри! І нехай вам посміхається Фортуна!

Читати - Чому ручна робота не може коштувати дешево? Частина 2.
Коментарі
27 Бер 2015, 14:29
Спасибо, все верно, поучительно и лаконично)
0
0
Відповісти
27 Бер 2015, 15:03
Валерия, спасибо Вам за отзыв! Хороших продаж и удачи в делах!
0
0
Відповісти
1 Кві 2015, 00:08
Полностью с Вами согласна!)
0
0
Відповісти
1 Кві 2015, 12:44
Ирина, спасибо за отзыв! Хороших Вам продаж и новых идей!
0
0
Відповісти
1 Кві 2015, 14:25
Все в точку и все четко и доступно!)))) Лучше и не скажешь!)
0
0
Відповісти
13 Кві 2015, 13:15
Да, Вы Молодец. Все очень точно подмечено. Странно только, Когда человек получает заработанную плату за обычную повседневную свою работу он хочет что-бы она была побольше. Хотя он может и нелюбить свою работу и много времени там просто бездельничать. А покупая работу мастера, на которую тот потратил свое время (и его может быть немало потраченно )+материалы. А Душа - ведь кагда мастер творит -это всегда вкладывается частица Души... Вот и сколько это может стоить ?Вы Молодец...Спасибо...
0
0
Відповісти
13 Кві 2015, 14:10
Татьяна, спасибо! Хороших продаж и вдохновения!
0
0
Відповісти
13 Кві 2015, 14:16
Ирина, спасибо за отзыв! Душа - бесценна. Это можно говорить всякому, кто попытается очернить работу или мастера. я часто задаю ворчунам вопрос: "Сколько лет вы ходите на работу от которой у вас портится настроение?" Многие просыпаются с утра с мыслями: "О, боже! Снова эта работа! Гори она огнём!" Вот и горят они потом на работе огнём. Так что, каждый выбирает то, что ему по душе!
Хороших Вам продаж, весеннего настроения и вдохновения!
0
0
Відповісти
21 Лип 2016, 23:57
Слушно. Але дійсно в нашому суспільстві досі розповсюджена така думка "та я й сам зроблю". Що цікаво, це розповсюджується не тільки на хенмейд, але й на інші сфери життя. Наприклад "а чого в ресторані так дорого? я вдома краще наварю, і за 10 гривень, а не за 100!!!" Це ідея-інфекція, абсолютне нерозуміння і неприйняття сфери послуг, не цінування чужої праці. Така людина, як правило, просто звикла "пахати безкоштовно" і жалітися на життя. І відповідно найбільше обурює таких людей, коли хтось живе не так, як вони і цінує свій час, зусилля, творчість.
0
0
Відповісти
абсолютно согласна :) те, кто думают, что ручная работа должна стоить дешево - никогда не покупали материалы для нее :)
0
0
Відповісти
боцман Чарівний
10 Тра 2017, 21:39
Як гарно і правдиво сказано. Велике спасибі Вам за ці слова.
Тепер буду згадувати їх, коли хтось із покупців знову буде "капризувати". А то іноді після їх висловлювань і натхнення зникає на дейкий час.
0
0
Відповісти
16 Тра 2017, 08:43
Елена, спасибо за статью. К сожалению невежд очень много. Я например тоже не сажусь за работу с плохим настроением. Не будет получаться однозначно. Либо бисер переверну, либо палец пораню, любо крестики не тем цветом вышью)). Любая ручная работа несет только позитивную энергетику. Это Вам скажет любой, кто возьмет в руки работу мастера. Будь это близкие люди или заказчики. Удачи Вам в творчестве и новых идей))).
0
0
Відповісти
13 Гру 2017, 22:04
Все верно.От изделий ручной работы идет такая энергетика,что люди могут просто ею подпитываться.Кто бывал в таких магазинах,на выставках понимает .о чем я говорю.Удачи всем и хорошего настроения в работе.
0
0
Відповісти
25 Cіч 2018, 19:24
Когда у меня на ярмарке спрашивают, почему так дорого, а можно за №№№ гривень, я отвечаю, что работа над этим изделием заняла 2 моих рабочих дня, плюс стоимость материалов. А за какую сумму вы готовы продавать два дня своей работы?
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку