Українська
 
uah
грн

Огляд лобзикового верстата Makita SJ401

8 Тра 2015
4
Добрий день, мене звати Гавоздін Сергій і сьогодні я хочу провести огляд настільного лобзикового верстата Makita SJ401, люб′язно наданого на огляд і тестову експлуатацію ТОВ «Макіта Україна».





Ну от, власне, і герой нашого огляду - настільний лобзиковий верстат Makita SJ401.

Перші відчуття після того як дістав верстат з коробки - верстат виглядає струнко і лаконічно, і що найголовніше дуже якісно. Керуючі елементи гранично прості - тумблер включення і регулятор оборотів двигуна, регулятор нахилу робочого столу.

Технічні характеристики верстата:
Потужність двигуна - 50 W
Швидкість обертання 400-1600 об/хв
Виліт - 406 мм
Товщина пропила - 50 мм
Нахил столу - 45 градусів - (-15 градусів)
Вага - 14,1 кг
Загальна довжина - 600 мм
Довжина шнура живлення - 2 м

Комплектація верстата:
6 штифтових пилок
2 шестигранних ключі
Фіксатор для зміни пилок

Починати огляд з недоліків можливо і не правильно, але ми почнемо з них, так як їх значно менше ніж переваг. Отже недоліки:

• Недостатньо відполірований робочий стіл. Діставши верстат з упаковки починаєш працювати і розумієш, що заготовка не ковзає по столу, а чіпляється за нього. Даний недолік легко, за кілька хвилин, «лікується» наждачним папером зернистістю 400, а потім 600.

• Відсутність штатного освітлення. Теоретично місце кріплення лампи передбачено на верстаті, а от лампи в комплекті немає.



• Здув при встановленому захисті і при встановленій притискній лапці дме не на пилку і заготовку, а на притискну ніжку, відповідно працює не коректно, але так як засоби захисту я особисто не використовую, то відразу перед роботою її демонтую - і здув працює чудово!!!



Ну ось всі недоліки описали, переходимо до переваг:

• Перша перевага (при знятому штатному захисті, і притискному механізмі) помпа здуву. Помпа зроблена з якісної гуми і відмінно справляється зі своїми прямими обов′язками - здув тирси з лінії різу.

• Друга перевага - відмінний двигун! Константна електроніка підтримує вибрані обороти на заданому рівні незалежно від навантаження. Відмінний запас потужності двигуна, дозволяє без проблем працювати з будь-якими породами дерева, будь то тверді дуб і ясен, або м′які горіх, береза і бук. Так само з легкістю верстат справляється і з металом і може бути використаний ювелірами в якості заміни ручного лобзика при виготовленні виробів.

• Третя, на мій погляд, головна перевага - механізм зміни і натягу пильного полотна.







Даний механізм дозволяє працювати як з штифтовими пилками, що йдуть в комплекті, так і з безштифтовими, які я найчастіше за все використовую в роботі.

Механізм дозволяє максимально швидко змінювати пильне полотно, і значно мінімізує час при виконанні внутрішніх пропилів.



Механізм кріплення пильного полотна, що хитається, зменшує ймовірність обриву пилки в процесі роботи. Механізм так само надійно зафіксований, що забезпечує можливість чіткої фіксації пилки перпендикулярно площині столу, даний фактор впливає на прогнозованість лінії різу (пилку не веде в сторони), що в свою чергу дозволяє випилювати досить тонкі і дрібні елементи.



• Четверта перевага - низький рівень вібрації і шуму верстата при роботі. Відсутність вібрацій так само відіграє велику роль в питанні точності лінії пропила.

• П′ята перевага - невеликий отвір в робочому столі, дозволяє випилювати досить дрібні окремі деталі. Відсутність пластикової вставки (як на аналогах) мінімізує «паразитні» вібрації заготовки в процесі випилювання.





• Шоста перевага - можливість зміни кута нахилу робочого столу від -15 градусів до 45 градусів.

ВИСНОВКИ

Загальні враження від роботи на верстаті - найпозитивніші. Керованість і прогнозованість поведінки пильного полотна, запас потужності, зручність заміни пильного полотна - ось головні переваги верстата,що відрізняють його від конкурентів. Верстат відмінно справляється з розпилом будь-яких матеріалів будь то дерево, метал або оргскло.

Частина робіт представлених на моїй сторінці були випиляні на даному верстаті.

Коментарі
скажіть, будь ласка, чи не мало потудності 50 W і яка ціна цього чуда?
0
0
Відповісти
24 Тра 2015, 08:18
Александр, извините, что не сразу ответил- был в командировке и доступа к компьютеру не было.
50 Watt от Makita это очень круто :-) реально это значительно мощнее чем Китайские 120 Ватт. И плюс константная электроника двигателя.
Цена чуда, на мой взгляд, велика - 1000$ ... с такой ценой он зашел в Украину у официального представителя- Макита.
0
0
Відповісти
Василенко Татьяна
26 Гру 2015, 21:15
Так вот с помощью чего вы создаете свои Чудные изделия!
0
0
Відповісти
25 Лип 2017, 19:50
Мое почтение!
Поделитесь, по возможности инфой, какими пилочками Вы пользуетесь? Ни как не могу подобрать оптимальный вариант для изделий шириной 50мм или 20мм... Чувствую, что нужны разные пилки для разных толщин... Но от продавцов никак не добъюсь правды ... Если делаю натяжку сильнее на станке, пилка лопается, чуть слабее - рез гуляет ... :-(
У меня станок Einhell, не Makita конечно, но думаю и к нему таки можно найти подход ...
Заранее спасибо!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку