Українська
 
uah
грн

Трохи про рустик

18 Тра 2015
Слово рустик (rustic) походить від французького слова rustique, яке можна перекласти як «сільський», «простий» або «грубий».

Дизайн в стилі рустик є європейським аналогом американського стилю кантрі з невеликими відмінностями.



Особливістю стилю рустик є використання природних матеріалів в необробленому вигляді або грубій обробці, що вирізняються простотою, екологічністю і навіть певною сільською брутальністю. Спершу можна подумати, що такі матеріали доречні тільки в заміському будинку, але ніяк не в міській квартирі. Але тут вступає в хід особливість європейського рустик стилю - баланс неотесаності і витонченості. Наприклад, якщо в інтер′єрі використовується велика кількість грубих дерев′яних меблів, то вона пом′якшується декоративними елементами в стилі Шеббі - витонченим посудом і керамікою, живими квітами та пташиними клітками. Якщо ж ухил зроблений на користь елегантності, то інтер′єр доповнюється грубими рустик елементами - дерев′яними прикрасами, стельовими балками з дерева, дерев′яним узголів′ям у ліжка або дерев′яним посудом на стінах.



Окремо варто розповісти про дерево, так як це один з основних елементів цього стилю. Колір дерева - темно-коричневий або світло-коричневий, зі слідами грубої ручної обробки, часто можна зустріти вже раніше використане дерево і дошки. Явні недоліки дерева як ось нерівності, тріщини, подряпини, різноманітні пошкодження або сліди часу вважаються тільки перевагою. Найпоширеніше дерево - це дуб, вишня, сосна і бук.







У рустик стилі не допускаються:
- Блискучі і глянцеві поверхні;
- Химерні форми меблів;
- Орнаменти та геометричні малюнки;
- Яскраві кольори або велика різноманітність кольорів.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку