Українська
 
uah
грн

Відмінності між милом ручної роботи і магазинним милом

13 Тра 2016
1
Привіт, друзі!

Мені часто задають питання: «А чим відрізняється «магазинне» мило (вироблене на заводі) від мила, виготовленого вручну»?



При відповіді на це питання, мабуть, двома словами обмежитися не вийде. Сказати «всім», значить нічого не сказати.

«Магазинне» мило виготовляється з лугу і синтетичних жирів або детергентів, тобто відходів переробки нафти. Іншими словами, складається з штучних компонентів. Таке мило дуже сушить і зневоднює шкіру. Ці ненатуральні інгредієнти на багато дешевші, ніж натуральні, тому виробники «магазинного» мила використовують саме їх. Таким чином досягають масовості виробництва при невеликій собівартості. Замість натуральних ефірних масел і ароматизаторів (наприклад, таких як ванілін), використовуються хімічні добавки, найчастіше з жахливим різким запахом, які у деяких викликають алергічну реакцію. Досить уважно почитати склад такого мила, щоб мати уявлення, під впливом яких речовин щодня опиняється наша шкіра. Натуральними маслами, екстрактами, ароматизаторами, відварами трав, там навіть не пахне!

У промисловому виробництві мило варять спочатку з надлишком лугу, потім його вимивають, а гліцерин відокремлюють від мила. Через це pH мила виходить досить високий, що не кращим чином позначається на нашій шкірі, роблячи її сухою, а іноді і викликаючи подразнення.



При виготовленні мила вручну використовуються тільки натуральні інгредієнти, корисні олії, насичені вітамінами краси (А, Е, В, D, F). Найчастіше це оливкова олія першого холодного віджиму, масло авокадо, персика, розторопші, зародків пшениці, олії ши, макадамії, звіробою, какао, пальмоядрової і так далі. Всі ці олії неймовірно корисні для нашої шкіри. Це так звані базові олії, а крім них в мило можна додати ще й ефірні олії - апельсина, хвойних рослин, неролі, пачулі, лаванди, м′яти, троянди, базиліка і багато-багато інших. Ті чи інші запахи ефірних масел чинять різний вплив на наш організм. Можуть мати розслаблюючі або тонізуючі властивості, мати знеболюючий ефект, поліпшувати емоційний стан, впливати на концентрацію уваги. А якісні натуральні олії надають омолоджуючу, регенеруючу, відновлюючий вплив на нашу шкіру.

А якщо ще додати в мило такі природні інгредієнти як мед, пелюстки календули або квіти лаванди, а можливо каву або молоко... Ціни такому милу не буде!

Вибір завжди за Вами!

Здоров′я Вам і натхнення!
Коментарі
9 Лип 2016, 12:31
Коротко и по делу!
Спасибо за статью!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку