Українська
 
uah
грн

Олії для жирної і проблемної шкіри. Частина 1.

18 Тра 2016
Це просто короткі тези для тих, хто має цілий спектр проблем у догляді за жирною і проблемною шкірою обличчя. Знаю по собі, що найчастіше цей тип шкіри становить цілу проблему - не тільки для дівчат, а й для чоловіків.



І так, виходячи з особистого досвіду і досвіду майстрів натуральної косметики я напишу найпопулярніші питання:

1. Чи підійде догляд оліями за жирною і проблемною шкірою?

- Безумовно! Чимало власників жирної шкіри вважають, що олії - не для них. І це величееезна помилка. В основному прийнято вважати, що жирну шкіру (щоб уникнути прищиків і т.д.) слід сушити-сушити і ще раз сушити. Однак - це шкідлива процедура, яка призводить до ще більш сильного загострення проблеми.

Занадто наполегливе очищення - особливо спиртом - провокує підвищену активність сальних залоз. Знежирена шкіра отримує сигнал: жирового змащення немає, треба його виділяти активніше. Ми знову старанно очищаємо, все більш жорстко - сальні залози ще активніше працюють. Замкнуте коло. Виходом можуть стати саме олії для обличчя. Звичайно, правильно підібрані.

2. Чи не будуть олії забивати пори обличчя?

- Правильно підібрані олії ніколи не будуть створювати комедонів (забивати пори). Головне - читати властивості олій, якими ви користуєтеся. Наприклад для жирної і проблемної шкіри ідеальними засобами є олії лаванди, виноградних кісточок, волоського горіха, шипшини і так далі.

Часто косметологи рекомендують використання маслинової олії - тут вже вам потрібно дивитися індивідуально: у деяких вона провокує ′забиті\′ пори, у деяких - навпаки, але цінності її властивостей ніхто не заперечує.

На власному досвіді НЕ раджу соєву олію - незважаючи на чудові властивості, вона є комедогенною. Краще використовуйте її для волосся.



3. Чи не будуть олії викликати появу шкірних висипань?

- Якщо ви підібрали олії правильно, наносите їх на чисту (!!!) шкіру - ні. Навпаки. Кількість прищиків зменшиться на очах.

Існує правило нанесення олій, яке далеко не скрізь згадується. Олії краще використовувати на вологу шкіру. Стандартний догляд із застосуванням олій для жирної шкіри такий: очистити шкіру (молочко, мило, гідрофільна олія або вмивання), скористатися тоніком (відваром, мінеральною водою) і на вологе обличчя нанести олію. З кількістю акуратно і без фанатизму! Хвилин через 10 промокнути обличчя серветкою. Найчастіше виявляється, що відповідні олії, нанесені на вологу шкіру, вбираються повністю, не залишаючи жирного блиску.

Читати другу частину - Олії для жирної і проблемної шкіри. Частина 2.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку