Українська
 
uah
грн

10 порад для тих, хто готується до рукодільного ярмарку (частина перша).

19 Чер 2016
Усім привіт! Я - власниця крамнички ручної роботи «OSVALD». Хочу дати декілька порад у цій справі - щоб ви не повторили усіх моїх помилок! Сподіваюся, ця стаття стане в нагоді майстрам та майстриням - початківцям. :)

1. Готуйся заздалегідь.

Навіть якщо Ти щойно побачив яскраву об′яву про майбутній ярмарок або виставку, не поспішай: краще почекати декілька місяців і як слід підготуватися, зібрати інформацію, запросити друзів, ніж їхати незібраним і без підготовки. Повір, це далеко не останній ярмарок. Я готувалася майже рік.

2. Презентуй себе правильно.

Подбай про такі речі, як попередня оплата/бронь місця, візитівки, обгортки для твоїх виробів (адже негарно віддавати «з рук в руки», ти ж солідний Майстер. :) А також цінники. Все це варто робити не в останній тиждень, бо зі свого досвіду можу сказати - в останні дні вистачає й іншого клопоту.



Я візитівок не готувала (величезна помилка!), банально пожалкувала грошей, і дарма - довелося писати свої контакти на клаптиках паперу, було дуже незручно і соромно. І до того ж, це непрезентабельно.

Якщо потенційний Покупець візьме в Тебе візитівку, в нього буде більше довіри до Твоєї Крамнички, а ще - більше бажання відвідати її, ніж коли її адреса написана від руки десь на папірці.

Візитівки в Києві можна замовити від 200-250 гривень.



3. Продумай серію.

Ти маєш вирішити, що буде виставлятися на Твоєму авторському стенді. Хай це буде колекція або просто список; принаймні так Твоя Праця набуде впорядкованості.

4. Не викладайся на всі 100%.

Чому? Та дуже просто: якщо Ти на ярмарку цих організаторів вперше, Ти не знаєш, скільки там людей і що купують частіше. Є ризик (так сталося і в мене), що частину виробів (причому більшу) доведеться везти назад додому. Тут знову будуть у пригоді візитівки: люди можуть подивитися весь асортимент товарів в твоїй інтернет-крамничці. До того ж, при неналежній упаковці та й взагалі в дорозі іграшки можуть попсуватися і втратити свій початковий вигляд.



5. Все ж таки контактуй з покупцями.

Я знаю, що це важко. Знаю, що може бути неприємно, особливо якщо Ти - замкнута людина. Але це необхідно, якщо Ти дійсно хочеш продати свої вироби. Так, деякі люди і не думали нічого купувати, а деякі взагалі лякаються, коли з ними ось так просто розмовляють незнайомці, та й у тебе не ринок, а Ти не торгаш, щоб бурмотіти: «Підходьте, домашні помідори, свіжа рибка...» Ти - Майстер, але все ж таки підштовхнути деяких потенційних покупців треба. Або ж вони помилуються і пройдуть далі.

Можна заготувати пару привітних реплік, які Ти будеш промовляти доброзичливо і з посмішкою. Варто дочекатися моменту, коли Покупець трохи затримався коло Твого стенду і чимось зацікавився, бо ж якщо Ти звернешся до того, хто спокійнесенько проходить повз, ліниво продивляючись вироби, Ти дійсно можеш налякати його! Такі у нас люди. :)

Читати - 10 порад для тих, хто готується до рукодільного ярмарку (частина друга).
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку