Українська
 
uah
грн

Коробка для дитячих іграшок

20 Сер 2016
Матеріали:
- картонна коробка з-під великої побутової техніки (пилосос, бойлер, холодильник тощо), або макетний картон;
- різноманітні шматочки тканини (найкраще - ситець, сатин, плащова тканина);
- липка стрічка для шиття - приблизно 1 м;
- клей ПВА;
- широкий плоский пензель;
- лінійка, олівець;
- канцелярський ніж;
- ножиці;
- голка з цупкою ниткою.



Хід роботи:

1. Розкроїмо коробку так, щоб її розміри відповідали кількості іграшок і віку дитини. З макетного картону можна накреслити коробку за схемою на малюнку 1 або розкроїти коробку з-під бойлера. Я розгорнула (вийняла скоби) і розділила коробку з-під бойлера навпіл на дві розміром (ВхШхД): 290х410х590 мм і 245х400х400 мм.



2. Склеїти коробку.

3. Зафарбувати білим кольором картон(якщо підібрана тканина напівпрозора).

4. Підбираємо тканину, розміщуємо композиційно. Вимірюємо лінійкою і розрізаємо на потрібні шматки. Розкрій тканини потрібно робити так, щоб вона перекривала ребра і верхні стики коробки на 3-4 см. Знизу, для декору, можна наклеїти декоративну атласну стрічку.

Якщо у вас є швейна машина, а тканина тонка, можна застрочити відгин 0,5 см. Клеїти відгини неефективно – вони у мене відклеюються. Найкраще клеїти шматочки тканини в стик одна до одної.

Клеїти тканину потрібно так: накладаємо на площину і промазуємо клеєм густини рідкої сметани. Мокрі стики гарно припасовуються.

Спочатку зручно обклеїти внутрішню частину коробки, а потім зовнішню, ′дверцята′ клеїмо в останню чергу.





5. Дно коробки найкраще обклеїти плащовою темною тканиною або ситцем. Я клеїла ситець і піджачну шерстяну тканину. Ситець майже не брудниться, а піджачна тканина збирає всю пилюку на себе.

6. Приклеїмо тканину з тих сторін коробки, де буде липка стрічка.



7. Пришиваємо липку стрічку як на малюнку 2, там де є тканина. Закріплюємо нитку і заклеюємо тканиною стібки з протилежного боку. Місця зі стрілочками мають бути однакові по довжині.



8. За бажанням можна зробити і простеньку тематичну аплікацію: для хлопчиків – з машинами, для дівчат - з квітами. Для хлопчика можна зробити двері гаража, а для дівчинки – дверцята замку, будиночка.





Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку