Українська
 
uah
грн

Догляд за ′канзашиками′.

29 Вер 2016
Всім привіт! Хочу поділитися невеликим досвідом по догляду за виробами з репсової стрічки. Мені дуже подобається з нею працювати і чомусь здається що вироби саме з такої стрічки виглядають елегантніше, ніж з атласної...


Але спочатку трохи про саму стрічку...
Репсова стрічка - спеціальне нитяне переплетення, яким відрізняються репсові стрічки, робить їх відмінними від звичайного полотна. Завдяки спеціальному руху утоку на ткацькому верстаті, стрічка репсова набуває матовий вигляд і рифлену структуру.

Її переваги:
- Міцна;
- Кромка, яка обрамляє стрічку, не дає ниткам утворювати бахрому;
- Добре тримає форму.

Все ж, не дивлячись на всі переваги стрічки, вироби ручної роботи з такого прекрасного матеріалу вимагають дбайливого догляду, як втім і всі вироби ручної роботи.

Щоб Ваші прикраси радували Вас дуже довго пропоную кілька простих правил:
- Вироби не люблять пил, тому зберігати їх потрібно в закритій коробочці або в пакетику;
- Побризкайте виріб лаком для волосся сильної фіксації - це збільшить зносостійкість і накопичений пил відпереться разом з лаком;
- Уникайте потрапляння під дощ і сніг;
- Якщо з часом десь з′являються затягування або ниточки, необхідно на відстані 0,5-1 см запальничкою обпекти низ пелюсточки або зачіпку, тоді недоліки всі зникнуть.



Прати ′канзашики′ слід вручну і з використанням шампуню або засобів для делікатного прання. Обережно прополосніть виріб, сильно забруднені місця можна потерти ватною паличкою або губкою. Прополощіть в чистій воді. Для просушування розкладіть виріб на рівній поверхні (ободочок слід повісити). При необхідності розправте листочки і пелюсточки. Коли виріб висохне - побризкайте лаком для волосся.

Носіть Ваші прикраси із задоволенням і нехай вони довго радують Вас!


P.S. Спати в виробах не слід. :)


Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку