Українська
 
uah
грн

Чому не можна використовувати олію замість крему

7 Лис 2016
Я вирішила написати цей пост для всіх тих, хто обожнює користуватися натуральними оліями і вирішив ними повністю замінити всі косметичні засоби для обличчя і тіла.



Дорогі мої, цього робити категорично не можна!

Будь-яка олія, якими б супер якостями вона не володіла, ніколи не зможе замінити повноцінний догляд за шкірою. Тому застосовувати тільки олію для обличчя замість крему не можна.

Шкіра - це дуже складна і вибаглива система, яка постійно вимагає найрізноманітніших поживних речовин, їй потрібні не тільки жирні кислоти, вітаміни і антиоксиданти, але і пептиди, вода, мікроелементи, все те, чого в оліях може просто не бути.

Більшість жирних олій діють тільки на поверхні шкіри, у великих кількостях вони склеюють відмерлі клітини, роблячи шкіру тьмяною і млявою, провокуючи утворення прищів і комедонов. Якщо шкіра не молода, суха і тонка, олії починають розбавляти жири верхнього шару шкіри і робити її ще більш сухою і незахищеною, перетворюючи в «пергамент».



А також при постійному використанні, олії утворюють на шкірі плівку, яка створює парниковий ефект і не дає виділятися токсинам і продуктам життєдіяльності, не забезпечує доступ кисню, порушуючи природне дихання шкіри, уповільнює обмін води в верхніх шарах шкіри з глибини.

Олії не зволожують шкіру, тому що в них немає води!

Як правильно користуватися оліями для шкіри.

Наносити олії потрібно на вологу шкіру, ввечері після очищення, тонізації і застосування зволожуючого засобу, в кількості 4-5 крапель для сухої шкіри, 2-3 краплі для нормальної і 1-3 краплі для жирної та комбінованої тобто при постійному використанні наносимо олію тільки поверх зволожуючого засобу з активними компонентами (крем, тонік на травах, квіткова вода і т.д) це буде запечатувати шкіру і забезпечувати їй захисний бар′єр, запобігати випаровуванню вологи зі шкіри, що і буде давати шкірі додатковий ефект зволоження.

Олійні суміші, олійні креми і лосьйони для обличчя і тіла використовуються в якості живильних засобів, не частіше 2 разів на тиждень і курсом 1-2 місяці. Такі засоби потрібно наносити безпосередньо на вологу шкіру обличчя і тіла, бажано після інтенсивного пілінгу, тоді олія буде розподілятися рівномірно і не забивати сальні залози, не викликаючи пробки і запалення, роблячи шкіру м\′якою і гладкою.

Тому, дорогі мої, всі ті, хто вирішив, що оливкова або кокосова олія може вам замінити всі інші косметичні засоби, задумайтеся над цією інформацією і зробіть свої правильні висновки. І ще, якщо ви все таки вирішили перейти повністю на олійний догляд за шкірою, хоча б зволожуйте її більш інтенсивно зсередини і наносите олії тільки на вологу шкіру.

Автор: Олена Яснева.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку