Українська
 
uah
грн

Значення символів. Трикветр.

13 Лис 2016
Я - майстер прикрас і оберегів. До виготовлення своїх виробів я завжди підходжу тільки в хорошому настрої, тому що вірю, що всі речі переймають частину енергетики майстра. Але, крім цього, є ще особливі, символічні речі, із зображенням стародавніх символів в які люди вірили століттями, і такі предмети мають особливу силу.

Сьогодні я хотіла б Вам розповісти про давній символ під назвою ′Трикветр′. На виставках мені часто кажуть, що це знак із серіалу ′Зачаровані′ (′Всі жінки відьми′), так, дійсно він там використовувався в якості об′єднуючого знака сестер-відьом, але насправді у нього набагато давніша і багатша історія.



Трикветр (також трикветра, триквестр, від лат. «Triquetrum» - tri, три і «quetrus» - той, що має кути) - стародавній орнаментальний і сакральний знак, який споріднений з спіраллю, свастикою і лабіринтом. Використовувався практично всіма народами північної і частини центральної Європи.

Латинське позначення символу, що походить від слів tri- («три») і quetrus («кутний»), в оригіналі означало просто трикутник і використовувалося для позначення різних трикутних форм. В наші дні воно стало використовуватися виключно для позначення набагато складнішої фігури, утвореної перетином трьох символів Vesica piscis (лат. «Риб′ячі ікринки»), часто з додаванням кола всередині або зовні фігури.



У бронзовому віці (приблизно з 5 по 1 тисячоліття до н.е.) трикветр був одним із символів руху Сонця, уособлюючи основні положення світила (відповідно, на сході, в зеніті і на заході). Висловлювалися припущення про зв′язок символу з місячними фазами і оновленням життя. Знак був дуже поширений серед північних народів Європи - кельтів, фризів, скандинавів.

Зокрема, знак присутній на кельтських хрестах, де, як вважається, символізує тріаду і є символом морського бога Мананнана. У скандинавській і тевтонській символіці знак пов′язаний з Тором.

Серед небагатьох чисел, священних для друїдів, найбільш суттєвим було число три, оскільки кельтська космологія прагнула надати світу певної форми через тріади, а не через числа, що позначають взаємно протилежні дуальності. Це - три Богині, з якими зустрілися перші смертні поселенці Ірландії, три Царства, в яких укладений всесвіт, три спіралі, які складають трискель.



Триквер - це один з найпопулярніших магічних символів в сучасній західній магії - «Віцці», уособлює три аспекти богині (незаймана богиня, богиня-матір, і мудра стара).

Вікка (англ. Wicca) - західна неоязичницька релігія, заснована на шануванні природи.

Трикветр як амулет є енергоємним знаком, який, як і вода, вбирає в себе енергетику слів і емоцій людей. Як правило його потрібно носити на шиї, в районі грудної клітини. Магічна сила трикветра сприяє поліпшенню настрою, зосередженню думки, очищенню і зміцненню аури людини. Символізує життя, смерть і відродження, оскільки кельти вірили в реінкарнацію всіх живих істот.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку