Українська
 
uah
грн

Браслет ′Ягідний′

23 Лис 2016
Браслети, сережки та кольє, які ′набираються′ із намистин на ланцюжок або скріплюються між собою пінами з кільцями - це ′стихія′ моєї творчості. З одного боку ця техніка не найскладніша (хоча, може мені так здається), але зізнаюся, що часу, матеріалів і сил на неї слід витратити предостатньо.
 
У виготовленні ягідного браслета знадобляться такі матеріали:

1. Ланцюжок з великими ланками довжиною близько 20 см.
2. Карабін.
3. Ожинки і малинки (у мене по 2 шт. кожної, тобто 4 шт. разом) з полімерної глини, які робилися для мене на замовлення.
4. Намистини в ′ролі′ аґрусу, 4 шт. (у мене діаметром 12 мм), я використовувала справжній зелений онікс (на фотографіях буде видно 5 штучок, але 5-а намистинка не стала в нагоді, залишиться на інший виріб).
5. Чорнички (6 штук) із полімерної глини, також виготовлялися на замовлення.
6. Листочки (6 шт.), я використовую пластикові двох кольорів - темно-зелені й салатові.
7. Піни з кругляшкою на кінці (або біжутерні цвяшки, але виглядають грубіше).
8. Голка більша і тоненька.
9. Бижутерні кільця 2-ох розмірів (менші для листочків, більші для ожини і малинок; розміри співвідносите з розмірами своїх матеріалів).
10. Інструменти - кусачки, круглогубці і плоскогубці (вузькогубці), у мене інструмент 3 в одному.

З самого початку я беру ланцюжок, відміряю потрібну кількість сантиметрів (20-21), при тому використовую виключно велику ланцюжок, щоб карабін легко заходив в будь-яку ланку, а отже регулювання розміру буде абсолютно простим і зручним. Останню ланку розгинаю, вішаю на неї карабін, загинаю ланку назад вже з карабіном на ній (тут нічого особливого, тому без фото). Ланцюжок плюс карабін = основа браслета готова.

Найбільш непросто і клопітно - це зробити дірочки в ягідках з полімерної глини і одягнути в них піни або кільця. Скажу, що дехто вклеює піни всередину ягідок, але мені цей спосіб не до душі. Між бубочок малини і ожини великою голкою вкручуючими рухами я роблю отвір з одного боку, тримаючи голку круглогубцами (мені так зручніше). Великою голкою, тому що використовую великі широкі кільця. Виходить, що вішаю я ягоду за один бік, в цьому випадку вона і рухома, і міцно зчеплена з основою за допомогою кільця.



Чорнички в моєму випадку мали ′заводські′ отвори, але нічим мені не допомогли, проробляла їх ще раз тоненькою голкою. Тоненькою по-перше тому, що товщина глини тут більши, ніж в малинках і великою голкою зробити це вкрай важко, по-друге, піни з кругляшками у мене дуже тоненькі і великі отвори їм не потрібні.





Тепер загинаю край піна, відкушую зайве (залишаю на око близько 1 см) і круглогубцами роблю кільце. Подивитися як робляться кільця простіше в відео, знайти їх легко.









Тепер протягуємо піни в оніксові намистини, формуючи круглогубцами кільця за показаним принципом і протягуємо маленькі кільця в листочки. Заготовки готові. Тонкощі: якщо у Вас ланцюжок з більшими ланками, то крутити круглогубцами кільце потрібно відповідне; на даному ланцюжку мені досить було залишити на піні близько 1 см і зробити середнє кільце, для більшого ланцюжка я залишаю близько 1,5 см і формую більш велике кільце.



Збірка у мене відбувається під принципом легкої асиметрії і як-би ′випадковості′, має виглядати природно. Я починаю нанизувати від найбільших (головних) намистин до найдрібніших. Тут починаю звичайно з малинок і ожини. Розміщую їх у довільному шаховому порядку.

Тонкощі: приміряйте ланцюжок-основу на свою руку, причому можете навіть зафіксувати карабін на зручній для Вас ланці (в моєму випадку 2-3 сантиметри ланцюжка повинні звисати як ′запас′ для повніших жіночих ручок). Визначте середину браслета (середина Вашого зап′ястя), і відкладіть від неї приблизно 4-4,5 см в будь-яку сторону - ця точка і буде початком, від якого Ви починаєте нанизувати. Поверхня декорованого браслета повинна становити 8-9 см, більше не варто, оскільки на внутрішній стороні руки велика кількість намистин заважатиме власниці браслета при носінні.

Отже, нанизані малинки і ожини на першому етапі.



Наступним до них приєднується оніксовий агрус в ′пустотах′, що утворилися.





Третій етап нанизування - це чорнички. На сам браслет нанизуйте 5 штучок, а шосту відкладіть. Тут важливо розосередити їх на 8-9 см декоративної поверхні, заповнюючи маленькі прогалини, що залишилися.





Останній етап - це листочки. Я беру тут 3 одного кольору, 3 іншого. Постарайтеся розташувати і кольори в шаховому порядку, так буде виглядати природніше і додасть гри відтінків, додаю знову ж туди, де ще залишилося місце. Тонкощі: пробувала раніше додати більше, ніж 6 листочків, але вони ′перевантажують′ браслет, закривають ягоди і взагалі псують весь вигляд. Дуже важливо співвіднести розміри, покладайтеся на свій смак.







Останній штрих - це шоста чорничка біля карабіна (може бути будь-яка намистинка або листочок).



Изделие готово!





Ділюся тим, як створюю свої прикраси і сподіваюся, що Вам буде цікавою та інформація, яка тут є! Творіть із задоволенням! :)
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку