Українська
 
uah
грн

Універсальні підставки

17 Cіч 2017
Як не дивно, підставки під гаряче придумали, коли люди ще не турбувалися про те, що занадто гарячим можуть пошкодити поверхню столу.


Спочатку люди накривали підставками пивні кухлі, запобігаючи потрапляння в напій комах, листя і захищаючи від інших впливів навколишнього середовища. Це були бірдекелі. Спочатку бірдекелі були з фетру - матеріал досить жорсткий, щоб прикрити кухоль (в приміщенні він підкладався під кухоль, добре вбираючи піну, яка капає з кружки). У 1880 році з′явився перший картонний бірдекель.

[1008314]

Пізніше з′являється - «костер». Домогосподарки в середині XIX століття почали в′язати костери з ниток, надаючи їм різні вигадливі форми, забарвлення. Згодом костери стали використовувати Не тільки як підставки під келихи в барах, а й як підставки під гаряче на стіл. У 1982 році Роберт Спас запатентував винахід - пробкові підставки під гаряче, які витіснили своїх давніх родичів бірдекелів.


У сучасному світі існує безліч нових видів костерів і бірдикелів, наприклад з високоякісної чотиришарової фанери і з ручним розписом.

[1008344]
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку