Українська
 
uah
грн

Пейзажні сумочки - подробиці і особливості

6 Лют 2017
2


У цій статті мені хотілося б трохи розповісти про свої сумочки.



Отже: Сумочки виконуються з мериносової вовни методом мокрого валяння - фелтінга. Меринос - порода овець, шерсть її гіпоалергенна і приємна на дотик. У своїх роботах використовую шерсть 18 - 21 мкр італійського, рідше німецького або англійського виробництва. Це досить тонка шерсть, її використовують для валяння одягу та головних уборів. Зростає така шерсть в овець тільки на шиї і частини спини і її вартість вище грубої вовни.



Крім вовни у виготовленні сумочок беруть участь волока натурального шовку для декоративних ефектів. Іноді додаються волокна бамбука, кропиви або віскози, синтетичних волокон в роботах немає.



Ну і сам процес валяння повністю виконується руками. Ніяких машин, шокових перепадів температур. Поступова ручна усадка і увалка. Для чого? Щоб сумочки були міцно зваляти і приємні на дотик. І в залежності від задумки або добре тримали форму, або були пластичні. Так, повсть може бути різним за властивостями з однієї і тієї ж вовни.
Повстяні сумочки легкі, міцні, якщо налити воду всередину - вона довго не випливає. Може утримувати до 60% вологи від власної ваги і не виглядати мокрим! Розрізати її ні ножем, ні ножицями не вийде, навіть проткнути потрібно дуже постаратися.



Свої сумочки я називаю пейзажними. Волокна утворюють фон. Ну а вишивкою я тільки `дорісовиваю` передній план. Оскільки шерсть матеріал живий, передбачити, як ляжуть волокна, який візерунок вийде - неможливо. Тому кожна річ неповторна. І я ніколи не роблю ескізів і нічого не малюю на заготовках - все робиться в процесі вишивання. Вишивка містить різні види стібків, це залежить від сюжету. Вишиваю тільки нитками муліне фірм DMC або Anchor.



Ну і бісер. Куди ж без цих крихітних різнокольорових штучок)

Так ось, бісер у мене або чеський, або японський. Він має різні властивості, тому його поява додає і жвавості роботі і блиску і контрасту фактур. Колічесво відтінків в одній роботі сміливо може перевалити за 30. пришивають кожна намистинка двічі дуже міцною ниткою. Ну, щоб уже напевно нікуди не поділася. Хіба мало де сумочка гуляти буде). При цьому жодного стібка всередині сумочки ви не побачите! Всередині може бути цельноваляний кишеньку або, іноді, підкладкова тканину з натуральних волокон.



Фермуар - рамковий замок майже у всіх роботах. Мені він здається надійною застібкою і додатковим прикрасою сумки. Пришивається також вручну. Декорується бісером, зсередини підшивається мереживо або бісер.
Декор у вигляді кульок або підвісів теж роблю сама.



Більшість сумочок мають ланцюжок для носіння на плечі. Іноді роблю валяні ручки. Найчастіше вони знімні, тому можна їх міняти за бажанням.

Кожна сумочка робиться не менше місяця. І передбачити яка вона буде або повторити її неможливо!
Так що можете бути впевнені, ваша сумочка - унікальна!

Коментарі
Какая красота!
0
0
Відповісти
9 Тра 2020, 16:57
Гарнюні!
Аплодисменти майстрині!
Дякую за статтю!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку