Українська
 
uah
грн

Як натягнути папір для акварелі на планшет для малювання?

2 Лют 2018
Вітаю! Мене звуть Олена! У цій статті я хочу поділитися своїм способом натяжки паперу для акварелі на планшет для малювання. В кінці статті, в відео, Ви можете побачити цей прогцесс.

Плаштет це прямокутний лист фанери або ДВП, прикріплений до дерев′яної рами. Працювати на планшеті дуже зручно, тому що папір міцно фіксується на планшеті, при роботі не продавлюється, не провисає і, після висихання фарби, лист залишається рівним.



Оскільки папір у мене формату А3, тобто 30 на 40 см, тому я купила собі планшет трохи меншого розміру, а саме - 25 на 35 см. Також мені знадобиться степлер зі скобою (довжиною 6мм), і вода з мочалкою.



Визначаємося з акварельним папером. Поверхня акварельного паперу з одного боку рельєфна, шорстка, іноді з тисненням, а поверхня іншого боку - гладка. Лицьова сторона - це як раз рельєфна сторона.

Перед тим, як натягнути папір на планшет, його треба зволожити. Я спочатку змочую НЕ лицьову сторону паперу, а саме гладку, тобто ту, яка буде стикатися з фанерою. Змочувати треба акуратно, не терти папір, намагаюся проводити мочалкою по папері, поки не змочу поверхню паперу.



Далі проводжу ті ж маніпуляції, але вже з іншого боку паперу.

Прикладаю лист до планшета так, щоб лист можна було з усіх боків натягнути на планшет, і пристрілюю степлером. Замість степлера можна використовувати канцелярські кнопки.

Пристрілювати я буду з середини сторін до країв планшета і починаю з довших сторін планшета. Прибиваю по парі скоб на протилежних сторонах, чергуючи боки.



Тягну мокрий папір дуже акуратно, щоб його не порвати.

Куточки загортаю ось таким чином і пристрілюю.



Папір натягнутий, не варто турбуватися про те, що папір взявся хвилями і якось не дуже щільно прилягає до планшета. Після висихання він натягнеться і буде ідеально рівний. Я обов`язково вам покажу результат.



Пройшла пара годин, папір висох і натягнувся дуже рівно.Тепер можна відрізати зайвий папір по краях і приступати до роботи!

Сподіваюся ця стаття виявиться вам корисною! Дивіться інші мої статті! Творчих успіхів Вам!
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку