Українська
 
uah
грн

Як роблять свічки?

15 Лют 2018


Розглянемо те, як роблять свічки в домашніх умовах або виробництві і які матеріали для цього потрібні?


Види свічок:

-Господарські - для їх виробництва використовують парафін, випускаються у формі циліндра;

Столові - як основу використовують парафін, з додаванням фарбників і ароматизаторів. Мають форму довгого циліндра або конуса, можуть бути ароматичними, крученими і класичними;

-Церковние - з бджолиного воску, парафіну або стеарину. Мають тонку довгу циліндричну форму;

-Чайние - заливаються в алюмінієві форми у вигляді таблеток. Найчастіше для виробництва використовують парафін;

-Декоративні - можуть бути різної форми і розмірів.


Дизайнерські:

-Гелеві - виготовлятися з розігрітої суміші гліцерину з желатином;

-Насипні - складаються з численних гранул 1 - 5 мм в діаметрі, насипаних в невелику глибоку ємність;


Як виготовляють свічки?

Вмочуівання. У ємності нагрівають віск до рідкого стану. Між дерев`яним кріпленням з ручкою і вантажем, у напрямку гравітації натягують кілька гнотів з кроком в 50 - 70 мм. У рідкий віск занурюють гніт з вантажем на необхідну глибину і витримують 10 секунд. Після цього, його виймають і чекають час, поки перший шар воску затвердіє. Як тільки це сталося, заготовку знову маку в ємність на 2 секунди і виймають. Таким чином, повторюють цикл до отримання необхідної товщини свічки. Таким способом виготовляють воскові свічки у формі конуса і циліндра будь-якої товщини.

Викочування. Віск розігрівають до стану тесту і на столі викочують заготовку у формі листа. Гніт починають загортати від краю, таким чином, щоб він в результаті знаходився по центру свічки. Далі викочують свічку з додаванням нових шарів до формування необхідної товщини.
На верстатах. Для виготовлення використовують прес-верстат, який в автоматичному режимі перетворює віск в свічковий стрічку. У формує голівці відбувається введення і центрування гніту з подачею в фільєру. Після цього, відбувається закріплення зовнішнього шару і часткове охолодження. На наступному етапі, стрічку нарізають і формують готову свічку.

Дизайнерські. Для створення унікальної свічки, використовують форму для відливання, яку нагрівають і поміщають в термозахисний сумку. Внутрішні стінки ємності змащують рідким милом або засобом для миття посуду. Гніт фіксується на дні і на кришці ємності по центру свічки. У форму заливають будь-яку з наявних основ і залишають до повного охолодження. Щоб витягти свічку, потрібно занурити на пару секунд форму в гарячу воду і потягнути за гніт.
З чого роблять свічки? Для виробництва використовують стеарин, парафін, віск, сало, спермацет або іншу речовину зі схожими властивостями. До основи додають барвники, стабілізатори, ароматизатори та інші компоненти. Для гніту використовують нитки з натуральних компонентів. Деякі добавки, дозволяють збільшити тривалість горіння і контролювати розміри полум`я. Все залежить від бажання замовника і можливостей виробника.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку