Українська
 
uah
грн

7 методів для зняття запалення кистей рук

4 Тра 2018


Майстри рукоділля справжні чарівники - а як інакше пояснити неповторну красу їх шедеврів, невичерпне джерело фантазії і незвичайне терпіння? Нескінченно захоплюючись талантом і силою волі багатьох хендмейкеров, мало хто може собі уявити, який важким болем часом скуті суглоби їх рук. Кожному майстрові знайоме почуття творчої ейфорії, коли, забувши про сон, їжу і відпочинок, буквально стаєш єдиним цілим з голкою, спицями, або гачком. Кисті рук, точно так же, як і пензель художника - ніжний і тонкий інструмент, тому дуже важливо регулярно робити розслаблюючу гімнастику для суглобів кистей рук. Якщо ж ви, незважаючи на всі вправи, потрапили в пастку «тунельного синдрому» (тобто травми зап`ястя, викликаної монотонними рухами) - слід негайно звернутися до лікаря!

До походу в лікарню можливо істотно полегшити напругу і зняти біль в руках в домашніх умовах. Спеціально для наших невтомних бджілок ми зібрали ефективні методи профілактики та лікування болю в суглобах кистей рук:

1. Подаруйте зап`ясть спокій на 15 хвилин, пару годин, або навіть кілька днів. Відпочинок часто усуває безліч проблем, пов′язаних із запаленням суглобів, і ви знову готові творити прекрасне!

2. Заморозьте біль, приклавши до джерела дискомфорту лід на 10-15 хвилин. Чи не шокує ніжну шкіру зап\′ястя і перш, ніж почати айс-терапію, загорніть лід в рушник.

3. Одягніть на ваше зап`ястя рятувальний костюм-бандаж з аптеки. Носіть його під час рукоділля і навіть вночі, щоб уникнути роздратування нервів і кровоносних судин.

4. Скажіть болю «прощай» за допомогою протизапальних гелів і мазей, які прибирають набряклість і знеболюють. Радимо купити в аптеці нурофен-гель або мазь на основі диклофенаку.

5. Раз-два-три - гімнастика, спаси! Намагайтеся без фанатизму, але регулярно робити невеликі вправи.

6. Зробіть лушпиння маску для зв`язок. Змішайте дрібно нарізану цибулю, додайте цукор, ретельно перемішайте, оберніть в марлю і нанесіть на руки. Бажано потримати цю чудо-річ до 6-ти годин, після змастити шкіру улюбленим кремом або олією.

7. Оберніть суглоби пальців рук в капустяний листок на 12 годин. Таку натуральну терапію можна проводити протягом 2 тижнів.

Не забувайте, що найкраще лікування - це профілактика! Бережіть свої золоті ручки, вчіться розслаблятися і тримати м`язи зап`ястя в тонусі, виконуючи комплекс спеціальної гімнастики для майстрів рукоділля. Любіть себе, даруєте свою любов оточуючим і будьте здорові!

Пам`ятайте, що всі перераховані вище методи домашнього лікування лише частково знімають симптоми і ні в якому разі не замінюють консультацію з фахівцем і курс фізіотерапевтичних процедур.

А які методи Вам допомагають зняти біль в суглобах кистей рук? Напишіть в коментарях.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку