Українська
 
uah
грн

Магія ляльок-маляток

28 Лис 2018
Коли і хто придумав і зробив першу ляльку точно не відомо. Цілком можливо, що це був туго змотаний пучок трави, перев′язаний мотузками. З тих пір значно змінилися вподобання дівчаток, зробили крок вперед технології виготовлення, розширилася сфера застосування ляльок. Ними тепер не тільки грають маленькі дівчатка, тепер ляльки стали окрасою інтер\\′єрів і предметом дорогоцінних авторських колекцій.



Сьогодні можна знайти сотні видів і різновидів ляльок, але я просто в захваті від ляльок-маляток. Їх ще називають великоніжками, ляльками «Конне», а їх головні відмінні риси - велика голова, велика ступня і дві точки замість очей на обличчі.





Автор першої ляльки-великоніжки - майстер Тетяна Конне. Саме їй належить ідея створення зворушливої маленької лялечки з довгим волоссям, в пишному платті і в в\\′язаній шапочці. Вона ж придумала «обличчя» малятка - точки-очі і легкий рум\\′янець на щічках.

Ідея Тетяни Конне припала до смаку багатьом майстриням. Виготовити таку лялечку не так вже й складно, а задоволення - море. Згодом ці лялечки перетворилися на справжні витвори мистецтва, вони прикрашають інтер\\′єри дитячих кімнат і віталень, їх обожнюють дівчатка різного віку.



Цікаво, що навіть такий своєрідний дизайн личка, який характерний для ляльок-маляток, психологи вважають оптимальним для дітей. Виявляється, наявність тільки очей на ляльковому личку дає можливість дитині «додумати» і задати настрій лялечці: якщо дівчинці весело, то і лялечка виглядає веселою, а смуток господині автоматично передається її ляльці.

Ще один плюс - це можливість створити не тільки ляльку-дівчинку, але ляльку-хлопчика. Хлопчики виходять такі ж чарівні і позитивні.



Шити ляльок-маляток дуже приємно і цікаво, а дарувати їх - ще більше задоволення, адже вони незмінно викликають захоплення, пробуджують найніжніші емоції, піднімають настрій.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку