Українська
 
uah
грн

Нитки цвяхи дорівнює картина String Art

2 Бер 2021
Стринг арт (String Art), або изонить - це вид графіки, суть якого полягає в створенні зображення нитками - натягувати на гвоздики на дошці, нитки утворюють картину. «String» з англійської перекладається як «струна» або «мотузка».

За однією з версій, це придумали англійські ткачі в XVII столітті. За допомогою дощечок, ниток і цвяхів вони створювали ажурні прикраси для дому. Плетені зображення використовувалися ще як зразки майбутніх візерунків для тканин. Згодом техніка нитяною графіки стала складніше, з′явилися нові прийоми створення складних багатобарвних малюнків.
Минуло кілька століть, і в середині XIX століття напівзабутий спосіб роботи з ниткою відродила математик Мері Еверест Буль. Вона запропонувала своїм учням оригінальний спосіб демонстрації побудови геометричних фігур. Для занять використовувалася невелика дошка з прибитими цвяхами, на якій за допомогою мотузки «малювалися» трикутники, квадрати і інше.
Незважаючи на простоту, стринг арт зайняв свою нішу в світі високого мистецтва. Американський дизайнер Джон Еіхенгер ще в 1970-х роках створював нитяні картини в стилі східних сакральних зображень. Його мандали відрізняються неймовірним витонченістю, унікальними візуальними ілюзіями і математичною точністю, викликаючи величезний інтерес до стринг-арту, який не вщухає досі.
Сьогодні в стринг арте виділяють три основних напрямки:
- створення абстрактних картин і малювання геометричних фігур;
- створення несиметричних художніх зображень (портретів, пейзажів - по суті, будь-яких картинок);
- об′ємне малювання нитками.
Техніка виконання стринг-арт проста, є кілька вимагають уваги моментів - необхідна точність рухів і розрахунок їх послідовності. На спеціально оброблену і забарвлену дерев′яну основу наноситься контур зображення. За його краях забиваються цвяхи на однаковій відстані одна від одної. Потім в певному порядку намотуються і натягуються нитки.
У підсумку це може бути картина монохром одним кольором ниток або яскрава композиція всіх кольорів веселки.









Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку