Українська
 
uah
грн

Сережки. Історія та сучасність

12 Вер 2022
Сережки – звичний та улюблений нами аксесуар. Вкрай рідко можна зустріти жінку з неприкрашеною мочкою вуха.
Історія виникнення сережок туманна і сягає корінням у глибоку давнину, але відомо, що ця незамінна деталь жіночого образу спочатку призначалася для чоловіків. І мали вони не естетичне, а скоріше символічне значення, причому різне залежно від місцевості та епохи.
У древніх персів одна сережка як кільця – ознака знатного роду.
Для піратів золота сережка у вусі – це плата за транспортування тіла та поховання на суші у разі смерті у морській битві.
У циган сережку у вухо хлопчика вдягали після смерті попередньої дитини.
На Русі перші сережки виникли в 4 столітті до нашої ери, і служили визначення соціального статусу власника. Простолюдини і холопи носили тільки дерев′яні та мідні, а знати воліла золоті та багато прикрашені камінням сережки. Із сережками на Русі було пов′язано багато повір′їв та прикмет, деякі дійшли до наших днів. Породілля обов′язково повинні знімати сережки з вух, щоб пологи пройшли швидко і без ускладнень. На Русі до 16 століття сережки називалися колти, вони були задоволені масивними і вдягали їх на вухо, а чи не протягували в мочку. Носили їх жінки всіх станів, керуючись власним смаком та матеріальним становищем.
Козаки носили одну срібну сережку у вигляді півмісяця без прикрас. Причому власник сережки у лівому вусі – єдина дитина у сім′ї, а правому – головний годувальник сім′ї. Якщо ж козак носив сережки в обох вухах, це означало, що він останній представник роду.

У наш час сережки розкажуть про гарний смак власниці. Також важливо підбирати сережки в залежності від приводу та стилю одягу.
Діловий стиль відмінно доповнять пусети з маленьким камінчиком-вставкою, чудово підійдуть перлини або мініатюрні кільця.

Для вечірнього походу в клуб доречний яскравіший і блискучий варіант. Фантазійний дизайн, оригінальна форма та безліч каменів – ось важливі властивості таких сережок. Головне завдання прикраси – привернення уваги до власниці.

Офіційний прийом або важлива подія вимагають прикраси з дорогоцінних металів із вставками із натурального каміння. Тут важливий лаконічний дизайн, що показує витончений смак господині.
Свобода у виборі сережок для щоденного носіння, припустимо будь-який дизайн, матеріал, колір та вид вставок. Головне, щоб вони поєднувалися із образом.

При виборі сережок не слід забувати такий фактор, як зріст. Мініатюрним дівчатам низького зросту не підійдуть масивні довгі сережки, які так ефектно виглядають на високих представницях прекрасної статі.

Важливо враховувати вік. Солідним, дорослим жінкам варто зупинити свій вибір на сережках класичного дизайну з дорогоцінних металів.
А пластикова біжутерія виглядає доречно тільки на дуже молодих дівчатах.


Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку