Українська
 
uah
грн

Анна Забуйська: Моїм натхненням у світі є природа

5 Вер 2013
1


Бліц-анкета

1. Ваш хендмейд-стаж - Хендмейдову біжутерію роблю вже 7 років.

2. Стаж на порталі «Скриня» - Приблизно 1,5 - 2 роки.

3. Якими техніками володієте? - Основні техніки це - бісероплетіння, вишивання хрестиком і бісером, в′язання гачком, спицями та з бісером, дротяна техніка з додаванням бісеру, розшивання бісером, декупаж, петриківський та художній розпис, ліплення з полімерної глини.

4. В якій техніці найчастіше працюєте?- Найбільше використовую кілька технік та видів рукоділля, а саме: бісероплетіння, дротяну техніку з додавання бісеру, розпис виробів і полімерну глину.

5. Чи приймали участь у виставках? - Ні, не приймала.

6. Хендмейд для вас - хобі чи основне джерело доходу? - Хендмейд для мене став більше ніж хобі. Скоріше це моє натхнення і творчість.



Розкажіть про себе.

Звати мене [u1282]. Народилася і живу в Києві. Люблю природу, квіти, тварин, музику, фотографію. Легко знаходжу спільну мову з «спорідненими душами» і не важливо, скільки людині років або до якого соціального статусу вона належить. А особливо люблю оригінальні штучки, предмети, які виготовлені руками. Адже в кожному хендмейд-предметі відбивається характер і душа людини, яка її виготовила.

Що надихнуло вас на створення біжутерії? Як ви обирали техніки, в яких працюєте, яка була першою?

У дитинстві, я думаю, кожного з нас вчили чогось буденного і шаблонного. І на створення біжутерії мене надихнуло бажання виділитися чимось. Я почала шукати щось, на той момент, незвідане. І знайшла! Пам′ятаю, мені в руки потрапила книга «Фенічки для дівчаток», де виготовлялися вузенькі браслети на руку в техніках плетіння із ниток, природних матеріалів, бісеру. Остання мені припала до душі. У ній я й донині продовжую працювати, відкриваючи все більш і більш можливостей.



Чим особливий для вас петриківський розпис? Як з′явилася ідея декорувати ним прикраси?

У цей розпис я закохана з дитинства, коли побачила його вперше на заняттях у Студії петриківського розпису. Він дуже яскравий, насичений, барвистий, квітковий. При одному тільки погляді на нього - душа радіє. Петриківський розпис - особливість нашої української культури. Декорувати прикраси петриківським розписом почала спонтанно. Захотілося спробувати, як він буде виглядати не тільки в інтер′єрі, а й безпосередньо в аксесуарах і гардеробі.



Що, по вашому, стало причиною популярності етнічних мотивів в одязі та аксесуарах?

Хочеться відроджувати українську культуру, таку барвисту і мальовничу, якою така багата українська земля.



Мотиви розпису ви створюєте самостійно?

Композиційну витримку притримую самостійно. Мотиви ж запозичую з першоджерел і послідовників «петриківки», щоб зберегти стиль петриківського розпису.



Ви робите ескізи, перш ніж приступити до створення прикраси? Якщо так - то чому вважаєте це важливим.

Звичайно! Перед створенням прикраси я відтворюю ескіз на папері, бо на папері легше скоригувати й розташувати малюнок. У наслідку, можна щось додати або навпаки - прибрати. Хоча бувають і виняткові моменти, коли бачиш картину цілком і можеш зобразити її відразу на виробі.



З якими матеріалами віддаєте перевагу працювати?

Матеріали різноманітні. Перевагу віддаю якісним, натуральним і, по можливості, довговічним матеріалами.

Коли ви створюєте прикраси, то уявляєте собі образ, частиною якого вони стануть, чи просто робите гарну річ?

Все залежить від натхнення. Так би мовити, «як пощастить». У більшості випадків уявляю образ цілком.



Ваші прикраси - це те, що ви носили б самі, чи ви орієнтуєтеся на різні смаки?

Всі мої прикраса - відображення мого смаку. Звичайно ж, свої прикраси я ношу сама. І іншим вони теж подобаються!



Що вас надихає: у світі, в житті, в мистецтві?

Моїм натхненням у світі є природа, яка є уособленням божественної краси, в житті - любов, розуміння і підтримка, у мистецтві - краса і гармонія.



Ви стежите за тенденціями стилю чи орієнтуєтеся лише на своє художнє чуття?

Я не прихильниця модних тенденцій, але моє чуття мене ще жодного разу не підводило! Найчастіше воно збігається з колоритом і стилем в моді.

Як ви вважаєте, чи можуть хендмейдри бути законодавцями моди на прикраси та аксесуари, створювати свої тенденції?

У кожної людини свій індивідуальний стиль. А законодавці моди - теж люди, які пропонують іншим свій погляд на світ моди і стилю. Кожен вибирає свій. І хендмейд - не межа. Чому б і ні?!



Чи є техніки, які б ви хотіли опанувати, чи ви віддаєте перевагу вдосконалюватися в тому, що вже вмієте?

Я не зупиняюся на досягнутому і намагаюся весь час вивчати щось нове. Вдосконалююся в тому, що вже вмію і постійно опановую нові, цікаві для мене техніки.



Що ви можете побажати майстрам-початківцям, які поради б дали?

Живіть в гармонії в собою! Розвивайте свої таланти! Реалізовуйтеся в тому, що вмієте і любите! А головне - не зупиняйтеся на досягнутому!

Щиро ваша, Анна.
Коментарі
UserNotExist
16 Cіч 2015, 19:47
Спасибо - интересно. Удачи !
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку