Українська
 
uah
грн

Незвичайні види рукоділля

5 Лют 2014
2


Немає межі досконалості, як і людської фантазії, а тому сучасні майстри активно поповнюють свій творчий арсенал не тільки популярними видами рукоділля, але і набагато менш відомими, але не менш (а часом і більш) цікавими техніками. Серед них як призабуті, так і абсолютно нові, що дозволяють створювати незвичайні речі.



Освоїти їх навіть любителям не так вже й складно. Адже творити свої маленькі невибагливі шедеври можна за допомогою будь-якого інструменту. Наприклад, праски. Прообраз цієї техніки, енкаустики, виник ще в епоху античності, з її допомогою створені відомі фаюмські портрети, а також багато ікон раннього середньовіччя.

Це малювання на картоні кольоровими восковими олівцями за допомогою розігрітої до певної температури праски. Віск плавиться і розподіляється по поверхні круговими і хвилеподібними рухами, в результаті чого з′являються яскраві, химерні візерунки. Така техніка найкраще підходить для створення абстрактного живопису, але досягнувши деякої майстерності, можна малювати праскою і сюжетні картини.



За допомогою праски можна також займатися живописом з складок тканини. Ця незвичайна техніка є ілюстрацією того, що складки на тканині - далеко не завжди вада, іноді це може бути цікавим художнім ходом. Така техніка була використана в популярному ролику з рекламою праски, де художник на тканині відтворив силуети відомих картин Ван Гога і Рембрандта.

Але зовсім не обов′язково володіти таким талантом і змагатися з світовими геніями, щоб експериментувати з цією технікою, хоча вона і не з простих. Придумавши зображення своєї майбутньої картини (або ж імпровізуючи на ходу), потрібно покроково вистилати його на тканини складками, закріплюючи кожну гарячою праскою. Має вийти об′ємне, трохи недбале зображення.



Також досить цікавим матеріалом для рукоділля є звичайна кава, зерна якої, як виявляється, можуть використовуватися не тільки для приготування напою. Кавова грізаль - оригінальний вид творчості і справжня знахідка для кавових гурманів.



Для роботи досить приготувати розчин з води і меленої або розчинної кави і акуратно пензликами нанести малюнок на полотно. За допомогою цієї техніки можна створювати ароматні кавові картини в теплому мінімалістському стилі. Замість кави можна також спробувати експерименти з іншими сипучими речовинами. Благо, фантазію креативних майстрів ніщо не здатне обмежити.
Коментарі
UserNotExist
16 Cіч 2015, 21:01
Спасибо за статью.
0
0
Відповісти
20 Бер 2016, 13:46
Дуже цікаво , дякую :-)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку