Українська
 
uah
грн

А ви знаєте історію своєї сім′ї?

31 Лип 2014
Чи багато хто з нас знає, ким були наші предки? Ні, ми, звичайно, знаємо наших батьків, дідусів і бабусь, можемо назвати імена пра-, а деякі навіть і пра-пра-... і все? А як вони жили? Що бачили щодня, що любили, що їли, як мислили і як проводили свій вільний час?

Чи не головний матеріальний і духовний зв′язок з нашими предками - це фотографії. З дитинства я дуже любила розглядати старі фото, чорно-білі, пошарпані часом і безліччю рук, які їх тримали. Читала підписи на звороті. Розглядала костюми, сукні. І обличчя-обличчя-обличчя... Когось я впізнавала сама, когось мені називали мама чи бабуся, але й вони знали далеко не всіх. Хто ці знайомі-незнайомі люди? Як склалися їхні долі?



Скрапбукінг як мистецтво оформлення альбомів сформувався в 80-ті роки ХХ століття в Америці. До цього скрапбукінг (англ. scrapbook: scrap - вирізка, book - книга, букв. «книга з вирізок») був більш відомий як спосіб зберігання пам′ятних записів, вирізок з газет і журналів, листів.



У 1976 році на Всесвітній Конференції Записів (World Conference of Records) сім′я Крістенсен, зі штату Юта, виставила напоказ 50 альбомів, присвячених історії своєї сім′ї. Після того, як з′явився інтерес до їх альбомів, вони вирішили написати книгу про мистецтво скрапбукінгу «Живі спогади». У 1981 році Меріел разом з чоловіком заснували перший магазин для любителів скрапбукінгу, а в 1996 році вони створили перший в світі інтернет-сайт, через який можна було замовляти товари для виготовлення альбомів.







До нас скрапбукінг прийшов 31 січня 2006 року, коли Катерина Белікова створила нову тему, присвячену модному хобі на форумі «Осінка». Через рік Катерина спробувала зібрати всю існуючу на той момент інформацію з скрапбукінгу воєдино, створивши ресурс «Все про скрапбукінг від Каті Белікової», на якому виклала власноруч виконані переклади деяких англомовних статей. На згадку про створення самого першого джерела інформації скрап-майстрині СНГ вирішили святкувати День скрапбукінгу 31 січня.

В наступній статті я докладніше розповім про сучасний скрапбукінг і скрап-альбоми.

Читати А ви знаєте історію своєї сім′ї? Частина 2.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку