Українська
 
uah
грн

Про зберігання натуральної косметики. Частина 1.

18 Тра 2016
Прочитайте, це цікава і корисна інформація.



Важливою відмінністю натуральної косметики від її маркетингового аналога є терміни і умови зберігання. Є один простий спосіб, як привчити себе ставитися до натуральної косметики по-іншому - це просто зрозуміти і прийняти цю різницю. І так, основні правила зберігання і цікава інформація:

1. Консерванти і зберігання. Як уже згадувалося, до складу натуральної косметики не входять консерванти: це робить її вразливою до бактерій і перепадів температури. Якщо в косметиці є речовина, яка виступає консервантом (наприклад антиоксидант вітамін Е, органічні консерванти) - термін її дії стає довшим, але слід не допускати всередину косметичної баночки потрапляння води, не брати крем, бальзам і так далі брудними руками, а найкраще - користуватися косметичною ложечкою або просто чистою десертною ложечкою.

2. Ефірні олії і екстракти. Натуральна косметика містить ефірні олії і рослинні екстракти, які не люблять прямих сонячних променів. Зберігати таку косметику потрібно при одній постійній температурі, в захищеному від сонця місці, і в щільно закритій ємності.

3. Чи ставити в холод? Частина натуральної косметики, особливо це стосується кремів для обличчя, рук, ніг, кремів для тіла, деяких масок для волосся - слід зберігати в холодильнику. Про це ви можете запитати у майстра, а також - уважно прочитати рекомендації про зберігання купленого вами продукту.

4. Мило духмяне. Натуральне мило (яке ще не увійшло у вжиток) слід зберігати подалі від сонячних променів, з доступом повітря - ідеально якщо воно огорнуте в папір або крафт-пакет. Натуральне мило, яким ви користуєтеся, слід зберігати в сухій мильниці, бажано зі стоком води - це вбереже мильце від розмокання.



5. Зміна кольору. Це взагалі дуже цікава штука. Зміна кольору часто - нормальний процес, який стверджує лише те, що ваша косметика дійсно натуральна. Наприклад, бальзами, мило в яких є олійний екстракт хлорофіліпту згодом можуть ′тьмяніти′ і їх яскраво-зелений, а в бальзамах іноді і салатовий колір буде ставати приглушеним. Натуральне мило з дозріванням так само може втрачати насиченість кольору або ж набувати трохи інший відтінок. Але Вас не повинно це лякати - це нормальний процес, адже своєрідним барвником в продукті виступає не хімічний барвник (якому п′ять років лежати і бути яскравим), а натуральна речовина.

* Єдине що має насторожити так це поява цвілі, грибка - тут вже точно справа не в натуральному барвнику.

6. Мило з шоколадом. Тут всі майстри завжди посміхаються і кажуть: ′Дорогі покупці, якщо на шоколадному милі з\\′явився білий наліт, не лякайтеся. Це так повинно бути. Це лише свідчить про те, що в милі дійсно є шоколад ′. Це з посмішкою, звичайно, але твердження абсолютно вірне. Натуральне шоколадне мило має властивість покриватися білим нальотом, це нормально і не говорить про псування мила. Після першого використання мила наліт зникне назавжди. Через температурні перепади, які впливають на какао-боби (шоколад), при виготовленні мила, на поверхні какао бобів відбувається конденсація вологи. Спочатку, наявний в складі какао-бобів цукор розчиняється в цьому конденсаті, а потім випаровування вологи (коли мило підсохне після варіння) залишається білий наліт, що складається з кристалів цукру. Таким чином, білий наліт - це не що інше як доказ натуральності доданого в мило шоколаду (какао-бобів)!



Читати наступну частину - Про зберігання натуральної косметики. Частина 2.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку