Українська
 
uah
грн

Ромашка із фоамірану. Частина 2.

24 Сер 2016
Читати попередню частину - Ромашки із фоамірану. Частина 1.

Я виготовлятиму багато квіток для подальшого використання у декоруванні елементу інтер’єру, а вам пропоную визначити необхідну кількість квітів самостійно.

У першу чергу маємо із картону створити шаблон майбутньої ромашки. Оскільки ромашки, насправді, бувають досить різними – від маленьких польових до розкішних садових, то шаблон, відповідно, може бути вільного розміру. Від розміру шаблону залежить діаметр готової квітки. У цьому майстер-класі я використовувала шаблон діаметром 5,8 см. Власне, його легко розмітити вручну, поділивши квадрат зі стороною 6 см на 12 сегментів та промалювавши пелюстки, як на фото.



Звичайно, можна зробити шаблон однієї пелюстки та вирізати одразу окремі пелюстки. Втім, це набагато більш працеємна робота, оскільки доведеться обробляти кожну окрему деталь. Так що, для зручності і швидкості роботи, все ж краще працювати із пелюстковим диском. Отже, для виготовлення однієї ромашки, мені потрібно два пелюсткових диски, вирізаних із білого фоамірану. Для цього я використовую також картонний шаблон квадрату зі стороною 6 см. Для однієї квітки потрібно 2 квадрати 6*6 см.



Після цього, прикладаємо шаблон пелюсткового диску до підготованого квадрату із білого фоамірану та акуратно обводимо його дерев’яною зубочисткою, не надто сильно натискаючи на неї, аби не порвати матеріал, але достатньо, аби залишився контур





Після цього, вирізаємо пелюстковий диск по контуру.





Тепер пропоную перейти до створення серединки нашої ромашки. Для цього з жовтого фоамірану вирізаємо смужку довжиною 20 см та шириною 0,7 см.



І по всій довжині смужку нарізаємо бахромою, трішки не дорізаючи до краю. Бахрома має бути якомога мілкішою. Вийде ось так:





Коли наша пухнаста смужка готова, можемо формувати її у серединку ромашки. Для цього я використовую гарячий клей, але можете користуватися і секундним. Якщо і ви користуєтесь клейовим пістолетом, то пропоную видушити трішки клею на носик і обережно зубочисткою на самий її краєчок взяти трішки клейової маси і нанести її на нашу смужку у місці, яке лишилося недорізаним. І трішки завертаємо (зкатуємо) та фіксуємо. Ось так:





Так робимо по всій довжині смужки із бахромою. Раджу фіксувати клеєм кілька разів на кожний повний виток, для того, аби пізніше наша серединка не «грала». Звертайте увагу, що у результаті ми маємо отримати рівну, а не спірально закручену серединку. Тобто, закручуючи смужку, маємо слідкувати, аби кожен її виток по нижньому краю лягав точно рівно до попереднього.

Ось так має виглядати скручена смужка для майбутньої серединки:







Читати наступну частину - Ромашка із фоамірану. Частина 3.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку