Українська
 
uah
грн

Єфремова Катерина: Майстер з випалювання на дереві

28 Кві 2017
Цікаве інтерв′ю з майстринею Катериною Єфремовою - [u11757].

Бліц-анкета

1. Рукодільний стаж
- Більше 20 років.
2. Стаж на порталі SKRYNYA.UA
- 3 роки.
3. Якими техніками володієте?
- Володію технікою випалювання, малювання.



4. Основна техніка, в якій ви працюєте?
- Випалювання на дереві.
5. Чи приймали участь в виставках?
- Постійний учасник різних виставок і ярмарків.





6. Хендмейд для вас - хобі або основне джерело доходу?
- Справа життя, яке приносить джерело доходу і особливої ​​радості собі і людям.

Розкажіть про себе.

Уявляю цей світ, як нескінченну багатогранність ідей і їх реалізації. Люблю постійний рух, експериментування і творення цього чудового світу. Адже все найцікавіше тут і зараз. У моєму арсеналі життєвих інтересів є кілька пріоритетів-це звичайно ж випалювання, це Аргентинське танго, також малювання, подорожі, іноді буває кулінарія. Люблю спонтанність і імпровізацію. Мені дуже подобається жити з задоволенням і організовувати свій час так, як мені комфортно, адже від цього залежить і якість моїх робіт і їх наповненість змістом.





Як ви почали займатися рукоділлям? Можете пригадати свій перший досвід?

Дуже чітко пам`ятаю свій перший досвід. Це було в віці 9-10 років, коли я відвідувала бабусю і дідуся. І ось вони вирішили познайомити мене з випалювачем. Дістали, як зараз пам`ятаю, з високої полички апарат, дідусь знайшов відповідну фанерку і я занурилася в освоєння чогось нового для мене. Цей процес настільки захоплював мене, що став для мене чимось дуже особливим. До цього дня вдячна моїм дорогим, за їх особливе ставлення і віру в мій талант, який потрібно розвивати.

Що було головним стимулом для занять рукоділлям?

Розвиток своєї особистості, здібностей. Глибокий інтерес і повагу до майстерності випалювання. Особливо з`являється стимул, коли з`являються замовники і просять щось зробити на замовлення, або з щирою посмішкою люди купують якийсь мій виріб. І я бачу, що моя робота приносить їм задоволення.







Звідки з`явилася ідея займатися саме пірографією? Хто найчастіше купує такі подарунки?

Ця сфера діяльності дає мені все, що тільки можна побажати. Це і творчість, це і рух, це і спілкування, це і розвиток. Можна довго ще продовжувати, але скажу з упевненістю мені подобається проводити навчальні заняття з дітьми, а так само і з дорослими, ділитися своїми знаннями, направляти їх на створення прекрасного вироби. Головне-максимум позитиву і радості!



Ви робите ескізи для виробів або образи з`являються в процесі роботи?

Все по різному, немає чіткої схеми. Буває вдаюся до копіювання ескізів, часом малюю, або комбіную. Якщо ж робота під замовлення, то зазвичай замовник повністю надає образ того, чого бажає і по ньому я відповідно і працюю.





Де берете ідеї для своїх виробів?

Всесвіт величезний, тому і ідей нескінченний потік. Дуже часто надихають діти під час майстер-класів, і їх підхід до фантазії і творчості.





Ви відразу були налаштовані на те, щоб продавати свої роботи і заробляти на хендмейд?

Охохо... творчість, воно ніколи не зможе бути бізнесом. Тому, поки в тобі нескінченний потік енергії і бажання творити, то тоді тебе будуть всіляко знаходити і бажати твої творіння. Хоча, не приховую, мені подобається представляти свої вироби на виставках-ярмарках і мені подобається процес придбання їх покупцями. Адже повинен бути завжди оборот «віддача-прийняття».

Яким ви бачите людину, яка купує ваші роботи? Який у нього характер, смаки, погляди на життя?

Ніколи не замислювалася про це. Але напевно світлим, добрим, бажаючим отримати свою ласу цукерку, образно кажучи.



Чи можете назвати своє улюблене «дітище»?

Як можна когось любити більше або менше, я люблю всіх рівнозначно, будь то величезна картина або малесенький брелок. Напевно, лише якийсь екперимент дає мені стан з роду «Ось це дааа! Ось це я начудила! Добре вийшло!′

Чи буваєте таке, що вам складно розлучатися зі своїми роботами?

Завжди розлучаюся з легкістю. Навіщо? Ні до чого в цьому житті взагалі прив`язуватися не варто. Чим більше ти вільний, тим більше є можливостей і простору для чогось нового.

Що вас надихає - в житті, мистецтві? Як ви «закликаєте музу» і настроюєтеся на роботу?

Надихає мене усвідомлення щастя і гармонії всередині себе. Що це залежить тільки від мене, а не від когось або чогось. Муза завжди приходить тоді, коли відчуває, що їй зараз будуть раді і саме зараз вона буде особливо корисна і тоді, вона щедро обдаровує мене своїми цікавими ідеями та рішеннями.



У вас є певний час, яке ви приділяєте хендмейду або працюєте під настрій?

Для мене моя діяльність це життєвий стиль. Він постійно заповнений цікавими подіями, тому намагаюся відчувати час і простір і творити відповідно до них.





Що побажаєте своїм колегам (або початківцям на подібному терені)?

Слухати і чути своє серце і душу, вони підкажуть, навіть в самій незвичайній ситуації як, що, коли, навіщо і за що. Якщо є будь-яка ідейка і її хочеться втілити, то ні на секунду не зупиняйтеся в її реалізації!

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку