Українська
 
uah
грн

Трохи про ЕКОлогію та ЕКОномію

31 Сер 2017
1


Що спільного між ЕКОлогією та ЕКОномією? Насправді дуже багато.

Наведу один простий приклад. Коли ми купуємо щось у супермаркеті, ми беремо пластиковий пакет. Скільки він коштує? А куди він потрапляє коли ми приносимо покупки додому? У смітник... так? Скільки коштують маленькі пакетики, які використовуються один раз, а потім теж потрапляють у смітник? Вони безкоштовні... та не зовсім... їх вартість все одно додається до вартості товарів. Спробуйте декілька разів порахувати скільки `грошей` потрапляє у смітник. Просто запишіть що Ви викинули, і скільки грошей воно коштувало. За даними досліджень, практично кожний українець виробляє на рік більше 300 кг сміття. Період розкладу пластикових пакетів становить 200 років.



Натуральні тканини розкладаються за 2-3 роки, при цьому, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу, чого не скажеш про синтетичні матеріали, період розкладання яких становить до 40 років. А вовняні вироби `зникають` всього лише за рік. Ми самі обираємо чим користуватися. Відмовляйтеся від виробів з пластику, користуйтеся більше виробами з натуральних матеріалів.



Замість купи пластикових пакетів користуйтеся еко-торбинками. Це саме той випадок, коли краса може допомогти врятувати нас від сміття.

Коментарі
UserNotExist
15 Гру 2018, 20:20
Благодарю, берегите землю- матушку!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку