Українська
 
uah
грн

Cиндром самозванця в майстрів

19 Гру 2017
6
- Яка складна і красива робота! - кажуть вам клієнти!
Що ви відповідаєте?



- Так, це дуже легко було зробити!
Якщо ви так відповідаєте у вас є синдром самозванця, який дуже заважає продавати. І головне не продавати, а отримувати задоволення від продажу, заважає цінувати себе як майстра!

Замість того, щоб сказати, що так, робота зажадала від вас часу, сил, вміння, таланту і саме тому у вас вийшло виконати її так добре, і вона стоїть саме стільки, а не 10 рублів.


Або вам кажуть:

- Ти така молодець, така працьовита, у тебе золоті руки!
Не треба відповідати, що це не так! Замість цього всього одне просте слово - `ДЯКУЮ!` І навчитеся вимовляти його з гідністю! Адже це так і є!


Синдром самозванця безпосередньо пов′язаний з тривогою і страхом невдачі:

 - Ви продовжуєте рухатися вперед, щоб підтримувати видимість для інших.
 - Ви зі зневагою ставитеся до власних досягнень, а коли Вас хвалять, втягуєте голову в плечі від страху перед викриттям.
- Ви категорично не бажаєте зв\′язувати свої заслуги з доданими Вами зусиллями.
- Ви завжди вважаєте, що ваші конкуренти досягли набагато більшого і обов\′язково знайдете, з ким себе порівняти так, щоб порівняння було не на вашу користь).
- Ви боїтеся брати на себе нові зобов\′язання і починати нові проекти, тому що `Тепер-то вони все зрозуміють, який я нуль!`
- Ви болісно реагуєте на будь-яку, навіть конструктивну критику і постійно турбуєтеся про те, що навколишні побачать ваші недоліки.
- Признавайтесь, скільки з цих пунктів про Вас?


І що ж робити? Один з найбільш важливих навичок у приборканні внутрішнього самозванця - чітке розуміння, що твої досягнення - це ПЛІД ТВОЇХ ЗУСИЛЬ. Це все далося нам не просто так, згодні ?! І ваша робота дорівнює вашому дорогоцінному часу.

Навчіться відкрито радіти своєму успіху і пишатися ним. І обов\′язково навчитеся говорити `дякую`, приймати чужі компліменти і захоплення вашою працею. І як тільки ви зробите це кілька разів - помітите, що синдром самозванця кудись пропав! У вас його вже немає!
Коментарі
21 Cіч 2018, 21:23
Дякую за змістовні та вдалі слова.Вони на мене вплинули ....
0
0
Відповісти
24 Cіч 2018, 23:09
спасибо, боремся потихоньку))) поначалу было неловко продавать, сейчас процесс идет азартнее))
0
0
Відповісти
20 Бер 2018, 11:11
интересно) согласна со всеми пунктами
0
0
Відповісти
17 Сер 2018, 09:03
Дуже правильна стаття. Тому, що творчість це постійний пошук, навчання та експеременти. Все життя ми вдосконалюємось і не завжди досягаємо того,чого хочеться. Але це праця,яка рано чи пізно буде оцінена. Тому любіть себе в мистецтві!
0
0
Відповісти
Арисеп Ольга
4 Сер 2020, 19:08
Нашла в себе только чуть-чуть одного пункта: когда готовлюсь к встрече с заказчиком (отдавать вязаное ИЗДЕЛИЕ (не поделку)), немного волнуюсь - а вдруг что-то не понравится.
Ещё заметила, что некоторые заказчики, молча сунут деньги - и уходят, не поблагодарив. Это как-то неприятно режет. Как будто всё удовольствие от процесса работы и вложенных усилий сводят на нет.
1
0
Відповісти
14 Гру 2020, 15:33
Арисеп Ольга: как так просто уходят???
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку