Українська
 
uah
грн

Корисне рукоділля або як уникнути проблем з кистями рук

13 Кві 2018
2


Любіть в′язати напівлежачи на дивані або взагалі стоячи? Тоді наступна інформація для вас!

Рукоділля-це не тільки мистецтво з далекого минулого, а й модне хобі плюс прибутковий бізнес в XXI столітті. Красиві речі з етикеткою handmade стали символом якості і високо цінуються у всьому світі. Напевно, багато хто з вас не раз відчували, як в\′язання та шиття допомагають зняти напругу, заспокоюють нерви, піднімають настрій і наповнюють умиротворенням. Виявляється, наші руки без перебільшення справжнісінькі хранителі енергії, адже на кистях рук і долонях розташовуються десятки активних точок, що відповідають за здоров\′я органів і систем людини. Здавалося б, що креатив несе лише позитив і не може таїти в собі нічого небезпечного. Проте багато фахівців визнаються в тому, що посилено готуючись до виставок по рукоділлю або виконуючи великий обсяг замовлень, вони стикаються з такою серйозною проблемою, як болі в суглобах кистей рук. Як бути, якщо без улюбленого заняття вже не уявляєш свого життя, але болю в кистях рук не дозволяють насолодитися процесом рукоділля.

Якщо все сказане для вас знайоме, тоді наша добірка ефективної гімнастики для кистей рук і суглобів спеціально для Вас:



1.Соедініте долоні в молитовній позі, не напружуючи м\′язи, на 15-30 секунд. Повторіть цю вправу 2-3 рази.
2.Почувствуйте себе кішкою. Витягніть кисті і пальці паралельно підлозі, а потім стисніть їх на 5 секунд. Розслабте кисті і пальці на 5 секунд. Після - стисніть руку в кулак, підійміть його вгору і затисніть руку в цьому положенні ще на 5 секунд. Потім знову повністю розслабте кисті і пальці на 5 секунд. Повторіть все 10 разів.
3.Осторожно стисніть в долоні м\′ячик для гольфу, powerball або щось подібне (підійде і звичайне гумове кільце) на хвилину-дві. Чергуйте з іншою рукою.



4.Сомкніте пальці обох рук в замок і покрутіть кистями в зап\′ястях в обидві сторони по 5 разів.
5.Пріжміте долоню до стіни пальцями вгору і дорахував до 30, опустіть руку. Повторіть цю зарядку з кожною рукою по 3 рази.
6.Познакомьте ваш великий палець з мізинцем - торкнувшись великим пальцем мізинця на тій же руці, повільно порахуйте до п\′яти. Повторіть 10 разів для кожної руки.



7.Займітесь йогою для кистей. Витягніть руки вперед, стисніть кулаки і з силою обертайте їх, дістаючи кулаками до зап\′ясть. У тому ж положенні зведіть пальці разом і різко вигинає долоню вгору і вниз. 5-7 хвилин в день - і ви знову в тонусі.
8.Сделайте пальчикам розслабляючий масаж, втираючи живильний крем або легке масло.
9.Устройте пальцях веселий футбольний матч! Покладіть на стіл маленькі ґудзики або паперові кульки і намагайтеся штовхати їх кожним пальцем по черзі.
10.Потріте одна об одну долоні до відчуття тепла. Повторіть це 10-12 разів.

Вправи для кистей рук і пальців дуже корисні всім, незалежно від того, чи займаєтеся ви спортом або чудо-рукоділлям. Пам\′ятайте: ручна робота-це відображення вашого внутрішнього світу, тому бережіть себе і своє здоров\′я!
Коментарі
Чайка Олександра
19 Кві 2018, 22:13
Дуже вдала підбірка вправ. І підходить не тільки тим, хто пов'язаний з рукоділлям, а всім, хто регулярно навантажує роботою кисті рук. А саме в час високих технологій, молодь страждає від тунельного синдрому (синдром комп'ютерної мишки).
0
0
Відповісти
23 Кві 2018, 10:06
Дякую! Дуже гарна підбірка і дуже користна.
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку