Українська
 
uah
грн

Жінка-свічка від A.F.Vandevorst

9 Сер 2018
1
У сучасному мистецтві є такий тренд, який виставляє на перше місце не форму, а процес! Яскравим прикладом такого напрямку в мистецтві може послужити інсталяція «A Woman Made of Candles», створена бельгійської дизайнерською компанією A.F.Vandevorst для Arnhem Mode Biennale 2011-го року.



Віск - це відмінний матеріал для сучасних скульптур. По-перше, він відносно дешевий. По-друге, він дуже пластичний. По-третє, з нього можна робити скульптури-свічки. Наприклад, як їх робить художник Урс Фішер (Urs Fischer), що представив свої скульптури-свічки на Венеціанській Бієнале 2011
Скульптура «A Woman Made of Candles» зображує жінку, яка лежить на ліжку. Але жінка ця не просто лежить. Вона лежить і тане прямо на очах! День у день вона перетворюється, зменшується в розмірах, в буквальному сенсі, витікає. І в підсумку, за кілька тижнів, які тривала Arnhem Mode Biennale 2011, ця жінка просто зникла.







Секрет цього зникнення полягає в тому, що фігура жінки в «A Woman Made of Candles» зроблена з воску. І, по суті своїй, це величезна свічка. Вірніше, п′ятнадцять величезних свічок, які були підпалені на самому початку існування цієї інсталяції, і які за два тижні її існування повністю її знищили.

Важко сказати, яка концептуальна думка укладена в цій незвичайній інсталяції від A.F.Vandevorst. Був би це чоловік, можна було б пожартувати: «Солдат спить - служба йде!» Але ж це жінка! Самі ж дизайнери з компанії A.F.Vandevorst ніяк не коментують ідею скульптури «A Woman Made of Candles». Загалом, «Жінка спить - молоко втекло!»







Коментарі
П Александр
15 Сер 2018, 14:07
Очень необычные чувства вызывает инсталляция :)
Мне понравилось :)
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку