Українська
 
uah
грн

Темне свято Хеллоуїна.

4 Жов 2018
Одне з найяскравіших і при цьому страшних свят Хеллоуїн традиційно відзначають в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. У цьому році 31 жовтня припадає на середу, значить, основні святкування пройдуть з середи на четвер.

Зазвичай святкувати в Хеллоуїн починають ще у вихідні, в цьому році - це 27-28 жовтня. В цей час починається підготовка до свята, продумування образу до Дня Всіх Святих, підготовка частувань та прикраса будинку.

Хеллоуїн є сучасною інтерпретацією свята древніх кельтів Ірландії і Шотландії, які називали цей день `переддень Дня всіх святих `. Традиційно Хеллоуїн святкується в англомовних країнах, але легенда настійно радить відзначати його всім, адже в цю ніч мертві оживають і їх духи ходять серед нас. Саме тому прийнято вдягати костюми і маскувати особи, щоб вони не змогли впізнати вас і забрати з собою в світ духів.

Основним символом Хеллоуїна є світильник Джека. Це гарбуз, на якому вирізається зловісна посмішка, а всередину вставляється запалена свічка. Цей символ дійшов до наших днів з давніх британських та ірландських традицій вирізання з овочів осіб. Такі `обличчя` були потрібні для проведення різних ритуалів. Спочатку в якості голови використовувалася ріпа, але американці стали використовувати гарбузи, бо вони дешевші і доступніші, а за ними тенденцію підхопив і весь світ.

Також важливим символом Хеллоуїна вважаються чорні кішки. Ще з давніх часів люди вірили, що чорні кішки пов′язані з темними силами.

Головними кольорами Хеллоуїна є помаранчевий і чорний. Чорний колір означає смерть. Помаранчевий колір вказує на збір врожаю в році, що минає.

Ще однією цікавою родзинкою Хеллоуїна є те, що в це свято не тільки дівчата можуть гадати на свого судженого і долю, а й хлопці можуть загадувати різні бажання, а енергетика Хеллоуїна посприяє їх реалізації.

У цей день багато магазинів влаштовують тематичні знижки, а заклади - вечірки. Проводяться різні фестивалі, прийоми і ярмарки.

Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку