Українська
 
uah
грн

Оформлення акварельних картин

29 Лис 2018
Оформлення картини в інтер’єрі має велике значення не тільки для загального дизайну приміщення, але й для збереження роботи. Правильне оформлення картин, виконаних акварельнми фаррбами, дозволить їм зберегти яскравість і привабливість протягом довгих років, не гірше від картин написаних олійними фарбами.

Як повинна бути оформлена акварель

Акварельні фарби втрачають свої властивості під дією ультрафіолетових променів, папір насичується вологою і пилом з повітря, тому акварельні картині обов’язково повинні бути оформлені в рамку під скло.
Використання оргскла робить раму легкою, але не вирішує питання захисту живопису від ультрафиолету, крім того, на оргсклі легко виникають подряпини, а з часом воно може пожовкнути.
Дизайн рамки може бути будь-яким, але, враховуючи прозорість і легкість акварельних картин, рама не повинна бути занадто громіздкою.

Для більшої декоративності та виразності додатково використовується паперова або пластикова рамка – паспарту. Паспарту може бути будь-якого кольору і довільного розміру.
Є правило – чим менша картина, тим більше повинна бути рамка паспарту. Це дозволяє привернути увагу насамперед до картини, а не до гарної рамки. Нижній край паспарту повинен бути трохи ширший за верхній, бокові сторони рівні.



Як продаються акварельні картини з рамкою чи без?

Зазвичай акварельні картини продаються без оформлення, це обумовлено наступними причинами:

1. Дизайн рамки і паспарту краще підбирати відповідно до дизайну кімнати та особистим побажанням.
2. Пересилання картини, яка вже оформлена в рамку зі склом, потребує додаткового пакування, це підвищує вагу пересилання і його вартість.
3. Навіть при самому якісному пакуванні скло під час перевезення може розбитися і пошкодити картину. Транспортна компанія може компенсувати страхову вартість, але відновити картину буде неможливо.

Де купити рамку для акварелі?

Найпростіший варіант – віднести картину до багетної майстерні. Там спеціалісти підберуть необхідний дизайн паспарту і рами, та оформлять картину за всіма правилами.

Якщо в місті немає багетної майстерні – це не проблема. Для робіт невеликого формату підійдуть рамки для фото, їх можна купити у фотоательє або в магазинах канцтоварів, а паспарту легко виготовити своїми руками з ватману.

Для картин великого формату необхідно замовляти рами і скло відповідного розміру. Це можна зробити в магазинах або торгівельних точках, де продається все для вишивки, так як вишиті картини, як і акварель, повинні зберігатися під склом.

Термін зберігання акварельних картин

Картини написані професійними акварельніми фарбами, стійкими до впливу світла, на якісному акварельному папері та оформлені під скло, зберігають свій колір та яскравість протягом 50-80 років.

Готову роботу необхідно розміщувати в місцях захищених від високої вологості, та на відстані від приладів опалення. Правильне оформлення і зберігання акварельної картини забезпечить їй довге життя.
Коментарі
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку