Українська
 
uah
грн

Актуально: печворк Haute couture

5 Кві 2013
1


Мода повна парадоксів. Наведу приклад: рукодільна техніка, яка розвинулася завдяки дефіциту тканин і бажанню продовжити життя старим речам, стала одним з популярних трендів високої моди. Мова про печворк і різноманітні варіації на тему клаптикового шиття, які можна спостерігати на світових подіумах.







Печворк-тренд з′явився вже давненько, але сьогодні він знову стає актуальним. Принаймні, про це можна судити по авторитетним показам у світових столицях моди. Так, приміром, клаптикове шиття є основною темою колекції Антоніо Марраса весна-літо 2013, представленої на Milan Fashion Week. У ній, до речі, можна спостерігати досить своєрідне поєднання тканин: ніжні пастельні кольори, чорно-біла клітка і камуфляж, яке виглядає напрочуд гармонійно. Не обійшлося без печворку та на London Fashion Week 2013, там тренд чітко проглядався в колекціях Майкла Ван Дер Хама, Холлі Фолтон і Ashish.







Загалом, інтерес кутюр′є до печворк не так вже дивний. Ця техніка дозволяє поєднувати різні кольори, фактури, візерунки тканин - отже, дозволяє модельєрові «відірватися» по повній. Крім того, печворк дає простір і для ігор з геометричними формами. Причому фешн-печворк може бути вкрай різноманітним - від буйства фарб і візерунків до стриманого мінімалізму.







Серед іншого, популярний печворк і в середовищі DIY-блогерів. У їх луках можна спостерігати дуже цікаві зразки клаптикового шиття, наприклад - шикарні стьогані пальта, нібито пошиті з класичних квілтів. Також цікаві експерименти з джинсовою тканиною, різної за кольором і фактурою. Іноді в клаптевих виробах з деніму можна чітко побачити деталі речей, з яких вони були зроблені: кишені, відстрочку з заклепками і т.п.

Майстрам, які займаються печворком, не варто ігнорувати популярність техніки. Можливо, одна з ідей з подіуму стане основою для продаваного виробу, адже до числа покупців можуть примкнути не лише фанати ручної роботи, але і вередливі модники.

Коментарі
9 Чер 2021, 10:25
Люблю вещи в стиле печворк. Часто создаю небольшие изделия, сумки, детские пледы и одеяльца. Жаль нет времени развиватсья и делать серьезные изделия! Спасибо автору за подборку идей!Юбки просто бомба!
0
0
Відповісти
Додати коментар
Чтобы продолжить, пожалуйста Увійдіть в систему
Повернутися до початку